Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kraljica Elizabeta je poručila svom unuku Hariju (koji insistira da ga zovu samo "Hari") da je uvek dobrodošao da se vrati pod okrilje kraljevske porodice.

Hari (35) je pre dva meseca objavio da će on i njegova supruga Megan Markl prestati da budu „radni“ članovi kraljevske porodice, i sa sinom Arčijem su se odselili u Kanadu.

Kraljica (93) se srela sa svojim unukom u Vindzoru, na iskrenom razgovoru tokom koga je izrazila i žaljenje što više ne viđa svoje praunuče, prenose britanski mediji.

Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Sastanak je trajao četiri sata, a ideja je bila da razgovaraju iskreno u četiri oka, nakon svojevresnog rata saopštenjima koji su pokrenuli Vojvoda i Vojvotkinja od Saseksa (zvanične titule Harija i Megan), nakon što je kraljica zabranila korišćenje reči „kraljevski“ (royal-engl.) u njihovim daljim poslovnim poduhvatima.

To je, naravno predstavljalo prolem, budući da se i njihov sajt i Instagram nalog sa 12 miliona pratilaca zovu „SussexRoyal“.

„Kraljica je rekla Hariju da ga porodica veoma voli i da je uvek dobrodošao da se vrati pod okrilje kraljevske porodice i nastavi da radi. Bila je veoma žalosna što je on odlučio da se preseli. Rekla mu je da je dobrodošao, ali je i pojasnila da ne mogu da zarađuju na kraljevskom statusu“, rekao je insajder.