Mirnesa S. Foto: Instagram/Polizei Stuttgart

Najnoviji detalji o misterioznoj Mirnesi S., koja je iz firme u Nemačkoj ukrala milion evra, a koje su otkrili nemački mediji, pokazuju da postoji mogućnost da je sve popularnija bivša konobarica Miki novac ukrala za druge ljude, a potom i njih prevarila.

Naime, nova saznanja ukazuju na to da je Mirnesa zapravo trebalo da transportuje novac s jedne lokacije na drugu. Umesto toga, ona je novac uzela i odnela ga sa sobom na lokaciju koja je zasad nepoznata svima, pa i nemačkoj policiji koja intenzivno traga za njom.

Međutim, uprkos angažovanju velikog broja pripadnika policije, niko ne uspeva da uđe u trag misterioznoj Mirnesi, koja je poreklom iz Bosne i Hercegovine.

Foto: A. Čengić/Avaz.ba

Ona je u Štutgartu, u kom je i izvela pljačku o kojoj priča cela Nemačka, ali i Zapadni Balkan, poznata pod nadimkom Miki. Pre zaposlenja u kompaniji iz koje je ukrala novac, ona je radila kao konobarica, a nedavno je otkriveno da je poreklom iz Busovače u Bosni i Hercegovini.

Stari kraj

Reporteri „Dnevnog avaza“ posetili su nedavno njeno rodno mesto, gde su saznali  da Mirnesa ima brata blizanca, još jednu sestru i majku.

Njen otac Ismet Bešlić je preminuo prošle godine. U Busovači je izgradio veliku kuću u koju su, kako kažu komšije, povremeno dolazili. Kako je ranije saopšteno, njeno devojačko prezime je Bešlić.

Foto: Privatna arhiva

Pored toga, ona ima najboljeg prijatelja Mustafu Muja Osmanovića. Kao i ona, Mujo redovno na društvenim mrežama objavljuje fotografije na kojima se vidi luksuzni život koji vodi. Upravo su njene mreže bile ključna pomoć policiji, koja je tako uspela da je identifikuje, ali i da sazna kako živi sada popularna Miki.

Na njenim profilima postoji veliki broj fotografija u skupoj garderobi, one na kojima se vidi da pije šampanjac, uživa na luksuznim lokacijama, ali i da nosi skupocene satove i garderobu.

Foto: Privatna arhiva

Kako je izvela pljačku

Prema navodima policije iz Štutgarta, Mirsada S. je iz prostorija kompanije u kojoj je radila 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion evra. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznela toliki novac.

Kako prenosi Bild, sigurno je da ukradeni novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom. Daljom istragom će biti utvrđeno kako je to izvela, a trenutno se sumnja da je „imala pomagača iznutra“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nemačka policija je na zvaničnom sajtu navela i da za njeno pronalaženje sledi nagrada u iznosu od 37.500 evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare