Foto: PA/PAUL BUCK

Popularni američki stend ap komičar Luis C.K. koji je javno priznao 2017. godine da je seksualno uznemiravao žene, ponovo je došao pod udar američke javnosti, kada je odlučio da zaradi na pandemiji korona virusa tako što će svoj šou program "Iskreno C.K" moći da gledaju svi oni koji plate 7,99 dolara.

„Novi specijal za one koji se trebaju nasmejati“,a zatim je u post skriptumu napisao: „To nije besplatno. Košta 7,99 USD i dostupan je  na louisck.com.

Time je ovaj nekada popularni stend ap komičar poručio svojim fanovima, ali i onima koji žele da gledaju njegov šestočasovni šou program, da prvo moraju da odu na njegovu zvaničnu veb stranicu i da izvrše onlajn uplatu kako bi dobili priliku da se za vreme karantina smeju njegovim popularnim šalama.

Neki kritičari smatraju da je to skandal i ispod svakih normi. U trenutku kada veliki broj medijskih i filmskih kompanija oslobađa od plaćanja zaključane kanale, filmove, serije i igrice, kako bi što više ljudi ostalo u karantinu i sprečilo se širenje koronavirusa u Sjedinjenim Državama, on naplaćuje svoj šou program.

„Svejedno, za one koji se trebaju nasmejati, nadam se da će im moja nova emisija pomoći“, rekao je komičar u izjavi i dodao

„Za one od vas koji se trenutno ne mogu smejati, samo vam želim mir koji možete da ugrabite u ovo usrano, usrano vreme.“

Autor: Andrej Mlakar/New York Times/Vulture