Brojni stanovnici Srebrenice, ali i drugih gradova iz BiH i regiona, kao i domaće i strane političke delegacije su danas u Potočarima odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Od ranog jutra, u Memorijalnom centru Potočari održavaju se brojne komemorativne i verske aktivnosti kojima se odaje počast ubijenim Bošnjacima u  gradu na istoku Bosne i Hercegovine.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Nakon komemoracije na kojoj su se obratile brojne delegacije, uključujući i ministarku odbrane Holandije, premijera Crne Gore Dritana Abazovića, predsednika Svetskog Jevrejskog kongresa, usledio je i verski deo programa, prenosi Klix.ba.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Delegacije su položile cveće ispred spomenika ubijenim žrtvama genocida, nakon čega se pristupilo i klanjanju dženaze za 50 žrtava genocida koje će danas pronaći svoj smiraj u Potočarima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Svih 50 žrtava koje su danas sahranjene u Potočarima imaju nekompletne posmrtne ostatke.

Njih devet je pronađeno prošle godine u masovnoj grobnici u Kalinoviku, a ostali su pronađeni ranije u drugim masovnim grobnicama.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

PROČITAJTE JOŠ:

Do sada je u Potočarima sahranjeno ukupnp 6.671 žrtava genocida, odnosno posmrtni ostaci koji su pronađeni u brojnim masovnim grobnicama.

Neki od njih su konačno dočekali trenutak da njihovi ubijeni članovi konačno pronađu smiraj, dok drugima ostaje nada kako će se posmrtni ostaci pronaći u periodu koji je pred nama.

BONUS VIDEO: Željko Komšić prekinuo intervju sa novinarom Tanjuga posle rasprave o Srebrenici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare