Foto: Thierry Monasse / Polaris / Profimedia, Twitter

Kao da nije dovoljno grozno samo po sebi što se ljudi bave dekolteom finske premijerke, umesto njenim profesionalnim dostignućima - koja su, uzgred rečeno, ogromna - još je groznije kada neko pored njene fotografije stavi njenog kolegu obnaženog i nacrta jedan od najvećih problema savremenog doba - dvostruke aršine.

Pre samo nekoliko dana i Nova.rs pisala je o slučaju dubokog dekoltea finske premijerke Sane Marin – o najmlađoj premijerki na svetu koja vrlo ima pravo da nosi šta god ona želi, sve i da je to najdublji dekolte na svetu.

Pročitajte još:

Svakakvi su ipak dali sebi za pravo da Sani Marin spočitavaju što je s dubokim dekolteom pozirala za jedan magazin i sablažnjavaju se i komentarišu u maniru pravih moralnih gromada da je fotografija objavljena na Instagram stranici magazina Trendi neprimerena nekome na njenom položaju.

I bilo bi zaista sasvim pogrešno samo po sebi što se jednoj ženi i dalje drže predavanja šta sme, a šta ne sme da obuče, ali stvar postaje posebno ironična kada se malo obrati pažnja i uvidi da je opet, po ko zna koji put, reč i o dvostrukim aršinima.

Izvol’te, premijerka Finske sa leve strane, i član Evropskog parlamenta koji predstavlja Stranku Finaca (nacionalističku, desničarsku, populističku), Teuvo Hakarainen sa desne strane. Tviteraš koji je podelio ovu fotografiju cinično je upitao možete li da pogodite koja je od ove dve fotografije nazvana neukusnom, degutantnom, neprikladnom. Da, stvarno, ko bi rekao da je ova levo.

Pored toga što su se mnogi našli pozvanima da premijerki drže lekcije i lepom ponašanju i prikladnom oblačenju, sreća je stvarno da Sana Marin nikog ne pita za mišljenje kada je reč o oblačenju.

“U svakoj poziciji na kojoj sam ikada bila moj pol je uvek bio polazna tačka. Nadam se da jednog dana to neće biti problem, da ovo pitanje neće biti postavljeno. Želim da radim što bolji posao. Nisam ništa bolja ni gora od sredovečnog muškarca”, rekla je ona za British Vogue.

Ako je u redu da se sredovečni muškarci fotografišu maltene totalno goli i niko im to ne zamera niti dovodi u vezu sa njihovim „moralom“, niti misli da ih to diskvalifikuje da obavljaju važne poslove u institucijama poput Evropskog parlamenta, što bi se ova i svaka druga Sana Marin pravdala bilo kome zbog svog dekoltea?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar