Vakcinacija gradjana na Beogradskom sajmu, vakcina
Vakcinacija građana na Beogradskom sajmu Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Besplatna vakcinacija u Srbiji protiv koronavirusa za građane Bosne i Hercegovine, a nakon poziva Aleksandra Vučića za naše državljane, utjecala je na režim saobraćaja na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Reporter „Dnevnog avaza“ s lica mesta javlja da se saobraćaj preko ovog veoma frekventnog prelaza odvija pojačano, ali zahvaljujući dobroj organizaciji policije i carinika, nema dužih kolona.

Evidentna je kolona između dva prelaza, celom dužinom Savskog mosta, na kome je u koloni registrovan i autobus sarajevskog „Centrotransa“. Prelazak granice i saobraćaj prema Srbiji preko Hrvatske odvija se bez problema, a građani BiH dužni su od putnih isprava imati važeći pasoš.

Podsećamo, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da nije potrebno da se zainteresovani građani Bosne i Hercegovine, putem eUprave prijavljuju za vakcinaciju protiv koronavirusa u Srbiji, oni mogu direktno da dođu na bilo koji vakcinalni punkt.

„Mogu da dođu na svaki vakcinalni punkt u Srbiji i primiće bilo koju od vakcina koja je dostupna“, kazao je Đerlek za TV Pink.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare