Engleska gorivo benzin
Foto: EPA/Carl Robbins

Proteklih dana ispred benzinskih pumpi u Britaniji formirale su se dugačke kolone automobila zbog nestašice goriva, a ministar saobraćaja Grant Šaps kaže da nije u pitanju nestašica goriva, već da nedostaju vozači cisterni za snabdevanje benzinskih pumpi. Istovremeno, mediji pišu da je druga najveća britanska naftna rafinerija pred kolapsom.

Pročitajte još:

Šaps je izjavio da je vlada intervenisala kako bi umanjila nedostatak vozača cisterni, jer se tokom proteklih dana ispred benzinskih pumpi čekalo, ponekad i više sati, da se natoči gorivo.

Naftne kompanije su upozorile da nemaju dovoljno vozača cisterni zbog čega je jedna grupa vlasnika pumpi počela da pravi zalihe, a druga da zatvara svoje objekte.

„Goriva ima u izobilju, nema nestašice u našoj zemlji“, rekao je Šaps.

Britanska vlada je danas izašla u javnost sa planom o izdavanju privremenih viza za 5.000 stranih vozača kamiona, međutim uticajni poslovni lideri upozorili su da je to kratkoročno rešenje kojim se ne može prevazići akutni nedostatak radne snage.

Šaps je paniku zbog goriva nazvao „situacijom koja je proizvedena“ i za to okrivio udruženje prevoznika.

U međuvremenu je londonski „Sandej Tajms“ izvestio kako je druga najveća britanska naftna rafinerija, koja proizvodi šestinu automobilskog goriva u Britaniji, a kerozinom snabdeva dve velike luke, pred kolapsom.

BONUS VIDEO: Biomasa je energent budućnosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar