Foto: Printscreen/Twitter.com/kbrecic

U štabu stranke "Pokret Sloboda", koja je večeras ubedljivo pobedila na parlamentarnim izborima u Sloveniji, slavi se od trenutka kada su prve izborne ankete objavljene. U jednom trenutku zaigralo se i kolo i to, ni manje ni više, nego uz taktove legendarnog benda ABA.

Na snimku koji je na tviteru objavila reporterka N1 Katarina Brečić vidi se kako se u sali igra kolo dok se u pozadini čuje poznata švedska grupa.

U jednom trenutku kroz salu je prošao „vozić“.

Pobeda „Pokreta Sloboda“ više je nego ubedljiva – od 90 mesta u slovenačkom parlamentu osvojili su 40, dok je stranka aktuelnog premijera Janeza Janše osvojila 29 poslaničkih mesta.

Sa kakvim oduševljenjem, ali i iznenađenjem je dočekan ovakav rezultat svedoči i snimak koji je nastao neposredno nakon objavljivanja rezulata.

Golob: Očekujem novu vladu što pre

Robert Golob, lider „Pokreta sloboda“, rekao je da je ta stranka postigla svoj cilj i veličanstven izborni rezultat i da želi što pre da sastavi novu vladu. Naveo je i da će voditi „potpuno drugačiju spoljnu politiku“ od dosadašnje, kao i da imaju dobru osnovu za formiranje jedne leve i stabilne Vlade.

Golob, 55-godišnji menadžer, poručio je svojim članovima – „svi vi ste zaslužni da će u Sloveniju sutra doći sloboda“.

Upitan da li ima dovoljno mandata za promene koje je najavio, on je odgovorio da imaju dovoljno mandata za brzo delovanje.

„Strašno mi je žao što nisu sve stranke uspele da uđu u parlament, jer mislim da to raznolikost obogaćuje. U ovoj situaciji vidim da možemo brzo da formiramo vladu. Situacija je prezahtevna da bismo mogli da sačekamo dva, tri meseca sa prvim potezima. Ovo nije pobeda, ovo je jasan mandat za Slovence koji očekuju brze poteze. Broj osvojenih mandata je takav da možemo brzo da donosimo odluke, a na kraju da dopunimo vladu“, rekao je Golob i dodao da očekuje da se sutra i prekosutra sastanu i dogovore datum formiranja vlade.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare