Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Izjava dvojice političara Miroslava Škore i Nina Raspudića da ženama koje su silovane treba zabraniti abortus, naišla je na oštre osude žena sa hrvatske javne scene, a njima se pridružila i bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja im je uputila i poruku, a to je - podignuti srednji prst.

„Pridružujem se svim ženama koje ovim „nepristojnim“ činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji pokušavaju da nas vrate vekovima unazad. Prošlo je vreme kad je žena sediea u ćošku i čekala šta će „baja” da kaže“, rekla je Kolinda Grabar Kitarović i dodala:

„Uvek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uslovljanja, posebno u najosetljivim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak podrške dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju“ rekla je bivša predsednica Kolinda Grabar – Kitarović za Jutarnji list i poslala fotografiju sebe kako pokazuje srednji prst.

 

 

View this post on Instagram

 

? ? ??????? ??????-????????ć ?? ???????? ???? ????????? Š????! Reagirala je na nedavne izjave Škore i Raspudića o pobačaju u slučaju žena koje su silovane. ? Bivša predsjednica ???? ?? ???????? ????č???: ‘Pridružujem se svim ženama koje ovim „nepristojnim“ činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći. Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju’, rekla je ??????????? ?? ???????? ???? i poslala fotografiju sebe kako pokazuje srednji prst. ? Više detalja pročitajte na našem portalu! ? ? Privatni album #kolindagrabarkitarovic #miroslavskoro #ninoraspudic #srednjiprstuzraku #pobacaj #jutarnji #hanzamedia

A post shared by Jutarnji.hr (@jutarnji.hr) on

Podsetimo, Miroslav Škoro izjavio je nedavno da bi žena, ako zatrudni posle silovanja, morala  da se dogovori sa porodicom šta će da učini, a Raspudić je tokom suočavanja sugerisao da abortus ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama. Posle tih izjava usledila je lavina reakcija.

Izvor: Jutarnji list