Foto: N1

Obilne padavine pogodile su 8. juna ove godine Sniježnicu koja se nalazi u opštini Teočak, nakon čega je došlo do bujičnih poplava, a voda je nosila sve pred sobom.

Meštani ovog područja i dalje saniraju štete.

U jednom automobilu kojeg je nosila bujica bio je vozač, koji se srećom spasao u zadnji tren. Voda je uništila potporne zidove i devastirala je lokalno groblje. Više automobila je uništeno ili ih je voda odnela. Kako je izjavio meštanin Sejad Mehić i njega je zadesila ista nesreća pa je ostao bez automobila.

„Moj sin je krenuo s drugom vani i ostavio automobil kod njegove kuće, kod prodavnice. Zadržao se oko sat i po. Vraćali su se iz Ugljevika i došli su do Janskog mosta. Momak nije smeo dalje s autom i krenuo je peške. Međutim, kada nije mogao doći putem do automobila, otišao je na suprotnu stranu do džamije i video je da automobila nema. Nazvao je majku i rekao “Nema mi auta”. Mislili smo da je automobil ukraden. Međutim, voda ga je odnela. Upitao sam ga kako će ga odneti voda kad si otišao automobilom. Rekao je seli smo u drugovo, da ne idemo sa dva automobila“, rekao je Sejad.

Mehić je dodao da je automobil izvukao u subotu te da su od njega ostali samo delovi.

„Rastavio se, u otpad je otišlo sve, izvukao sam neki dinar za njega. Vozio sam Golf 4, 74kW, 2002. godište, platio sam ga 6.350 KM. Ostali su mi dokumenti u automobilu“, rekao je Mehić.

Senad Mehić, sin Sejada se veoma uplašio, ali na svu sreću živ je i ništa mu se nije dogodilo.

„Moj sin ima 29 godina, ali još je “crn”. Imamo traume i on i ja. Ne spavamo po čitavu noć. Radim u pošti, radim, ali ne znam gde sam“, rekao je Mehić za Avaz.

Pročitajte još:

Istakao je da ovakve poplave nisu nikada bile u prethodnom periodu. Ni najstariji Sniježničani ne pamte ovakvu katastrofu.

„Kada mi je rekao da je automobil voda odnela, mislio sam da je automobil udario u bankinu ili je na asfaltu. Kada sam sišao i vidio gde je, mislio sam da je automobil u nekakvom bubnju, mešalici. Da te Bog sačuva. Kod nas oko moje kuće nije bilo velikih poplava. Ja živim u drugom selu iz Husejinovića. Zadesilo nas je tako. Božija sila“, zaključio je Senad Mehić.

Podsećamo, obilne padavine bile su i pre dva dana na ovom području, a u Teočaku je proglašeno stanje prirodne nesreće, piše Avaz.

BONUS VIDEO Pešaka preko mosta ili preko mulja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar