Foto:Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia; EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN / SPUTNIK

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije ruskim finansijskim institucijama i pojedincima, uključujući dve ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina. Cilj sankcija je povećanje ekonomskog pritiska na Rusiju i samog Putina nakon užasnih prizora iz ukrajinskog grada Buče.

Kako navodi CNN, pozivajući se na visokog zvaničnika Bele kuće, ćerke ruskog predsednika su na spisku za sankcionisanje jer se veruje da ruski predsednik možda krije deo svoje imovine kod njih. Ne precizirajući koja bi Putinova imovina bi mogla da se krije kod Marije Vorontsove i Katarine Tihonove, zvaničnik je rekao da je ta praksa uobičajena među ruskom elitom.

Ko su Putinove ćerke?

Iz prvog braka sa Ljudmilom, Vladimir Putin ima dve ćerke – Mariju i Katarinu.

Godinama nije bilo moguće pronaći čak ni fotografiju Putinovih naslednica. Jedna od retkih prilika kada je govorio o svojim ćerkama bila je 2015. godine. Tada je naveo da obe žive u Rusiji i da „nikad nisu živele nigde drugde trajno“.

„Studirale su samo na ruskim univerzitetima. Ponosan sam na njih. Nastavljaju da studiraju i rade. Moje ćerke tečno govore tri evropska jezika. Jedna od njih čak govori jedan ili dva orijentalna jezika. Prave svoje prve korake i uspešne su“, rekao je.

Ipka, mnogi misle da ovo nije tačno. Putin je tokom 1980-tih živeo sa porodicom u Drezdenu kao agent KGB-a. Kasnije su se preselili u Sankt Peterburg, gde su Putinove ćerke navodno išle u nemačku školu. Priča se da ih je Putin kasnije po završetku školovanja poslao nazad u Nemačku, jer se plašio za njihovu bezbednost.

Jekaterina ili Katarina Tihonova

Katarina Tihonova (35) je mlađa Putinova ćerka. Rođena u Drezdenu, a odlučila je da umesto očevog prezimena ponese prezime svoje bake po majci.

Katerina Tikhonova Foto:Vesti Rossiya / WillWest News / Profimedia

Katarina vodi kompaniju „Inopraktika“ i zamenik je direktora Instituta za matematička istraživanja složenih sistema pri Moskovskom državnom univerzitatu. Sam naučni centar vredan je 1,7 milijardi dolara. Doktorirala je fiziku i matematiku. Zanimljivo je da se bavi plesnom akrobatikom i veoma je uspešna u tome.

Za milijardera Kirila Šamalova, sina Nikolaja Šamalova suvlasnika banke Rusije, udala se 2013. godine, a mediji su pisali da se par razveo 2018. godine.

Katerina Tikhonova Foto:Vesti Rossiya / WillWest News / Profimedia

U vreme zajedničkog života par je posedovao imovinu vrednu oko dva milijarde dolara. Tabloidi su pisali da je Tihonova inicirala razvod pošto je Šamalov prevario sa nekadašnjom ljubavnicom Žanom Volkovom kojom se kasnije, posle razvoda od Tihonove, i oženio.

Marija Vorontsova

Marija je starija ćerka ruskog predsednika. Rođena je u Sankt Peterburgu i danas ima 36 godina. Porodica i prijatelji je navodno zovu Maša, a to je ujedno i ime Putinove majke.

Studirala je na državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu gde je završila biologiju, a studirala je i medicinu u Moskvi. Mediji su pisali da je Vorontsova navodno Putinov savetnik u genetskom inženjeringu.

Živela je u Holandiji jedno vreme, odakle je poreklom i njen partner biznismen Jorit Fasen sa kojim ima i dete. Putin je jednom prilikom pomenuo da ima unuke, ali nije dao više detalja o tome. Istakao je da želi da njegovi unuci odrastaju normalno, a ne kao prinčevi.

Maria Vorontsova Foto:Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Kao i o mnogim Putinovim bliskim saradnicima i o Marijinom mužu se ne zna mnogo. On je radio za Gazprom, rusku naftnu i gasnu kompaniju, kao izvršni direktor, nakon što je završio arhitekturu univerzitetu u Hagu.

„Njuzvik“ je svojevremeno objavio da je stan u kojem je živela Marija koji se nalazi nedaleko od Haga prodat za tri miliona dolara. Maša od 2015. godine živi u Moskvi. Godine 2014. stanovnici Holandije su navodno pozvali da se Vorontsova protera iz zemlje nakon što su proruski pobunjenici u Ukrajini oborili let kompanije Malezija Erlajns.

Maria Vorontsova Foto:Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia; Vesti Rossiya / WillWest News / Profimedia

Putinova navodna vanbračna deca

Pored dve ćerke iz prvog braka, šuška se da Putin ima i vanbračnu decu.

Elizabeta Krivonogih ili Luiza Rozova našla se u centru pažnje prošle godine, jer su mediji pisali kako je ona Putinova vanbračna ćerka, koju je dobio iz afere sa bivšom čistačicom. Ova devojka je rođena 2003. godine tokom Putinovog prvog mandata u Kremlju, dok je još bio oženjen.

Njena majka je Svetlana Krivonogih, nekada čistačica, a sada milionerka koja poseduje brojne luksuzne nekretnine u Moskvi, Sankt Peterburgu i Sočiju. Krivonogih nikada nije komentarisala tvrdnje da je njenoj ćerki otac moćnik iz Kremlja.

Svetskim medijima i po društvenim mrežama kruže fotografije ove tinejdžerke, a ono što je mnogima zapalo za oko jeste to koliko liči na ruskog predsednika.

Luiza Rozova Foto:social media / East2West News / Profimedia

Nakon što su procurile vesti o Putinovom navodno „tajnom detetu“, njegov portparol se oglasio i istakao da ove tvrdnje „nisu baš uverljive“.

Međutim, pojedinci smatraju da Rozova nije Putinovo najmlađe dete. Ruski predsednik je godinama povezivan sa Alinom Kabaevom – ruskom olimpijskom gimnastičarkom. Nagađanja o njihovoj vezi su počela još 2008. godine.

Kada se Putin razveo od Ljudmile, mnogi su kao razlog za krah tog braka videli upravo Kabajevu. Mediji su pisali da je gimnastičarka bila trudna 2015. godine, što je izazvalo glasine da nosi Putinovo dete.

Foto: Kremlin.ru / East2West News / Profimedia

„Njujork post“ tvrdio je 2013. godine da Putin sa Alinom ima trogodišnjeg sina i devojčicu koja se rodila u novembru 2012. godine.

„Dejli mejl“ je 2019. godine objavio vest da se Alina navodno ponovo porodila i da je rodila blizance. Alina se nikada do sada nije oglašavala na tu temu.

Sve današnje vesti iz Ukrajine pročitajte u našem današnjem blogu.

BONUS VIDEO: Masovne žrtve u Buči

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (0)