Šivon Zilis i Elon Mask Foto: Youtube, BRITTA PEDERSEN / POOL

Ilon Mask, izvršni direktor Tesle i Spejs Iksa, otac je devetoro dece. Mediji su do sada znali za njegovo petoro dece iz prvog braka i dvoje dece sa poznatom muzičkom zvezdom, a od juče su aktuelna saznanja da ima i blizance za izvršnom direktorkom u jednoj od svojih kompanija.

Majka Maskovih blizanaca je Šivon Zilis, direktorka u njegovoj kompaniji Neuralink, koja se nada da će razviti kompjuterski čip za ljudski mozak, navodi se u dokumentima do kojih je došao Biznis Insajder.

Zilisine profesionalne veze sa Maskom datiraju najranije od aprila 2016. godine, kada je postala savetnik OpenAl-a. Mask je osnivač OpenAl, neprofitne istraživačke laboratorije sa navedenom misijom da „osigura da veštačka inteligencija koristi celom čovečanstvu“.

Zilis je radila i za Tesli i za Neuralink od 2017. godine. Trenutno radi kao direktor operacija i specijalnih projekata u Neuralinku. Pre nego što je počela da radi za Mask, Zilis je bila zaposlena u Blumberg fondu rizičnog kapitala, kao i u IBM-u.

PROČITAJTE JOŠ:

Mediji su dobili sudske podneske koji se odnose na promenu zakonskih imena dece kako bi se uključila prezimena Mask i Zilis. Sudska odluka okruga Travis u Teksasu, ukazuje da je zahtev za promenu imena prvobitno podnet u aprilu 2022. godine i da je odobren početkom maja – što odgovara datumima u dokumentima koje je objavio Biznis insajder.

Ovo je drugi put za Maska da je dobio blizance. Sa prvom suprugom ima petoro dece, od kojih su dvoje blizanci. Dvoje dece je kasnije dobio sa muzičarkom Kler Baučer, poznatijom kao Grajms. Njihovo drugo dete je rođeno u decembru 2021. godine preko surogat majke.

Zilis je Masku rodila blizance prošle godine i to pre nego što je sa Grajms dobio drugo dete.

BONUS VIDEO: Ilon Mask – čovek koji živi budućnost

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare