Foto:printscreen//twitter.com/svtv_news

Ruska policija je saopštila da je Artem Kazancev, naoružani napadač koji je danas u školi u Ičevsku ubio najmanje 15 osoba, među kojima i 11 dece na pištolju sa kojim je usmrtio žrtve napisao "mržnja".

„Istražitelji ruskog istražnog komiteta su utvrdili identitet napadača na školu u Iževsku. Radi se o Artemu Kazancevu, rođenom 1988. godine, rodom iz grada Iževska, koji je završio ovu školu… Proučava se ličnost napadača, njegovi pogledi i okruženje. Proverava se njegova privrženost neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji“, naveli su.

Dva pištolja i velik broj šaržera za njih nosio je muškarac koji je u ponedeljak ujutro napao školu u Iževsku, vidljivo je u snimku-koju je objavio Istražni odbor Ruske Federacije.

Snimak prikazuje najmanje dva pištolja. Napadač je pripremio 10-ak okvira s mecima kalibra 9 milimetara. Na njima je crvenom bojom ispisana reč „mržnja“.

Napadač je izvršio samoubistvo. Bio je bio u crnoj odeći, nosio crnu baklavu a na grudima je imao svastiku – nacistički simbol, saopštila je danas ruska Istražna komisija.

Pročitajte još:

Ruski poslanik Aleksandar Kinštajn izjavio je da je napadač bio naoružan sa dva neubojita pištolja koja su izmenjena da ispaljuju bojevu municiju.

Kako navodi tamošnja policija, lice koje je počinilo napad pripadalo je neofašističkoj organizaciji ili grupi.

VIDEO Napad u ruskoj školi

Komentari

Svi komentari (0)