Papa i Spajdermen
Foto: REUTERS/Remo Casilli

Superjunak stripa i filmski lik Spajdermen, čovek pauk, rukovao se u sredu na opštoj audijenciji sa papom Franjom, što nije prošlo nezapaženo među prisutnima.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos nesnosnoj vrućini, muškarac u tesnom crveno-plavom kostimu strpljivo je čekao svoj red u VIP loži u društvu sa skromno odevenih sveštenika, pre nego se dugo rukovao sa papom kojem je podario Spajdermenovu masku koju „više ne nosi“.

On mu je dao masku kao znak da  „kroz ove oči svakodnevno vidi bol dece u bolnicama“. Zamolio je papu tom prilikom da se moli za decu i za njihove porodice, prenosi Dejli mejl.

Papa i Spajdermen
Foto: REUTERS/Remo Casilli

U kostimu se zapravo skriva 28-godišnji Italijan Matia Vilardita, čiju je životnu priču u sredu ispričao Oservatore Romano, zvanični vatikanski list koji je inače više usmeren na teološke teme.

„Bilo je vrlo uzbudljivo, jer je papa Franjo odmah shvatio moju misiju. Ali pravi superheroji su deca koja pate i njihove porodice koje se bore sa toliko nade“, rekao Vilardita vatikanskom mediju.

Njegov dolazak u dvorište Apostolske palate gotovo je „ukrao šou“. Superjunak kojeg su deca oduševljeno pozdravila, napravio je i nekoliko selfija sa odraslima.

Vatikan njuz je Vilarditu opisao kao „zaista dobrog superjunaka“ i citirao ga je rekavši da je tokom dugih meseci italijanske blokade obavio više od 1.400 poziva, pošto nije mogao lično da dođe u posetu, kako bi pomogao bolesnoj deci da se osmehnu.

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, na severozapadu Italije, zadnjih godina kao volonter obilazi bolnice odeven u svoj kostim kako bi vratio osmeh na dečja lica. Kako bi bio što sličniji svom junaku svaki dan se bavi sportom, prenosi Hina.

I sam je čitavu mladost proveo po bolnicama gde se lečio od urođene bolesti.

Početkom godine Matiji Vilarditi italijanski predsednik je uručio visoko odličje za nesebično pomaganje drugima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar