Foto: Profimedia/AP

Objavljen je prvi deo "Epstajnovih fajlova" i svet je u šoku. Za one koji do sada nisu videli, u pitanju su sudska dokumenta o slučaju osuđenog pedofila Džefrija Epstajna i u njima se pominju mnogi svetski moćnici iz različitih sfera. Opravdano pitanje je sada - šta će se dogoditi sa Bilom Klintonom, Donaldom Trampom, Brusom Vilisom. Odgovor je - apsolutno ništa.

Naime, sudski proces protiv Epstajna već je završen, on je osuđen, a 2019. godine je u zatvoru izvršio samoubistvo. Njegova ključna saradnica i madam Gislej Maksvel, takođe je osuđena na 20 godina zatvora.

Sva ova imena bila su poznata u toku suđenja, ali samo u kontekstu druženja i provođenja vremena sa Epstajnom. Iako se navodi da su se vozili u njegovom avionu i posećivali „ostrvo orgija“, nema dokaza da su počinili krivično delo.

Foto: Shutterstock, Capital Pictures/MediaPunch / Capital pictures / Profimedia, Anthony Behar / ddp USA / Profimedia, /Newscom / Newscom / Profimedia, Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Lolita ekspres

U brojnim sudskim dokumentima koji su objavljeni danas, a u kojima su identifikovane osobe povezane s ozloglašenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom, nalaze se i imena dva bivša predsednika SAD – Bila Klintona i Donalda Trampa. Milijardera sa bivšim predsednicima povezuje afera „Lolita ekspres“ čije je detalje otkrio pilot Lorens Pol Visoski Mlađi tokom suđenja Epstajnovoj madam Gislejn Maksvel.

Lorens Pol Visoski Mlađi bio je jedan od svedoka drugog dana suđenja Gislejn Maksvel, bivšoj saradnici milijardera i pedofila Džefrija Epstajna, koje je održano 2021. godine. Visoski je bio pilot privatnog aviona kojim su se prevozile maloletne devojke do Epstajnovih imanja i otkrio je ko je od svetskih moćnika putovao avionom.

Visoski je upravljao Epstajnovim avionom Boing 727, poznatim kao „Lolita Ekspres“. Ova letelica bila je samo jedna od nekoliko privatnih aviona za koje tužioci veruju da su korišćeni za prevoz maloletnica između Epstajnovih rezidencija u Njujorku i Palm Biču.

Foto:GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia; EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Žrtve su tvrdile da je Epstajn imao veliki krevet u avionu gde su gosti imali grupni seks sa mladim devojkama, ispunjavajući svoje „bolesne fantazije“.

Podsećamo, milijarder Džefri Epstajn izvršio je samoubistvo u zatvoru 2019. godine dok je čekao početak drugog suđenja za zlostavljanje maloletnica. Maksvelova je uhapšena 11 meseci nakon što se Epstajn ubio i od tada je u zatvoru.

Američke vlasti su je okarakterisale kao „nabavljačicu“ maloletnih devojčica za osuđenog pedofila Epstajna. Takođe, suočava se sa višestrukim optužbama za krivična dela, uključujući „prevoz maloletnika u svrhe kriminalne seksualne aktivnosti“ i „zaveru da se maloletnici privole da putuju radi nezakonitih seksualnih radnji“ u periodu od 1996. do 2004. godine.

Foto: /Newscom / Newscom / Profimedia, www.imagephotoagency.it / imago stock&people / Profimedia, Maria Laura Antonelli/AGF / Sipa Press / Profimedia, MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Stiven Hoking

Epstajn je bio spreman da plati svedocima da dokažu da su tvrdnje jedne od žena koje su ga tužile za seksualno zlostavljanje lažne, a one su se ticale prisustva naučnika Stivena Hokinga na Epstajnovom „ostrvu bluda i razvrata“ i navodima da je učestvovao u orgiji sa maloletnicama, otkrili su sudski dokumenti.

Epstajnova mejl poruka upućena ženi koja je označena kao njegova madam Gislej Maksvel otkrila je i prisustvo naučnika Stivena Hokinga u Epstajnovom mračnom carstvu.

Foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / KAT / MEGA / The Mega Agency / Palm Beach Sheriff’s office / Zuma Press / Profimedia

On je svojoj saradnici napisao da je spreman „da da nagradu“ nekome od prijatelja Virdžinije Đufre, koja ga je tužila, kako bi opovrgao njene tvrdnje.

„Možete da dodelite nagradu bilo kom od Virdžinijinih prijatelja, poznanika, porodice koji se jave i pomognu da se dokaže da su njene optužbe lažne. Najjača je Klintonova večera, a nova verzija na Devičanskim ostrvima je da je Stiven Hoking učestvovao u orgiji sa maloletnicama“, piše Epstajn svojoj saradnici.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bil Klinton

Johana Sjoberg, koja tvrdi da ju je Epstajnova madam Gislejn Maksvel regrutovala da za seksualne činove, rekla je da je „jednom“ ovaj par razgovarao o bivšem predsedniku Amerike.

U izjavi datoj pod zakletvom u maju 2016. godine Sjoberg je rekla da joj je Epstajn jednom rekao da „Klinton voli mlade, misleći na devojke“.

Klinton, koji je bio predsednik Amerike između 1993. i 2001. godine, pominje se nekoliko puta na stotinama stranica novoobjavljenih sudskih dokumenata iz tužbe koju je protiv Maksvelove pokrenula druga tužiteljka, Virdžinija Đufre.

Pored toga, pominju se Majkl Džekson, Dejvid Koperfild, Kevin Spejsi, Brus Vilis, Leonardo Dikaprio, Kameron Dijaz.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar