Milan Knežević Foto: N1

Predsednik Odbora za bezbednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević optužio je nadležne državne organe da su od oktobra 2021. učinile sve da zaštite bivšu predsednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu i njenog sina Miloša od krivičnog gonjenja. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je da ispituje da li je Miloš Medenica, sin doskorašnje predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, počinio bilo koje krivično delo iz njihove nadležnosti.

Portal Libertas je objavio da se Miloš Medenica (35), sudeći prema podacima koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

U presretnutim razgovorima, Medenica je, navodno, rekao policajcu Darku Laloviću da je o njegovom nezakonitom poslu upoznata njegova majka, koja je tada bila predsednica Vrhovnog suda Crne Gore i da od nje može očekivati zaštitu.

Lalović je bio telohranitelj njegove majke i on je uhapšen u decembru 2021.

Knežević je na konferenciji za medije kazao da sumnje temelji na tome da su organi u oktobru prošle godine dobili sadržaj komunikacije i tek u decembru hapse policajca Darka Lalovića i Božidara Karadžića „i ne uzimaju izjave Miloša i Vesne Medenice“.

„Zato što ih je neko u Specijalnom državnom tužilaštvu i Upravi policije štitio i pokušao da prikrije dokaze o učešću organizovanim kriminalnim aktivnostima. Izvesno je da je koordinator svih službi bezbednosti morao da ima ovu prepisku. Zato pitam Abazovića što je uradio i što će uraditi povodom ovih zloupotreba“, rekao je Knežević.

Lalović je u pritvoru zbog sumnje da je deo organizovane kriminalne organizacije koja se bavila švercom droge.

„Ključno pitanje je ko je dozvolio da Medenica nesmetano napusti Crnu Goru, bez saslušanja, bez proširenja istrage. I ko je dozvolio da Vesna Medenica bude zaštićena od oktobra meseca“, kazao je Knežević.

Policija, koja se nije zvanično oglašavala, prema pisanju medija, istražuje ulogu Miloša Medenice u trgovini drogom i švercu cigareta.

Nema zvanične potvrde da je Medenica napustio Crnu Goru.

BONUS VIDEO: Zaplena 6 kilograma heroina na Batrovcima

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar