Milan Knežević Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Lideri Demokratskog fronta Milan Knežević objavio je dokument koji, kako je naveo dokazuje da su on i Andrija Mandić bili pod merama tajnog nadzora.

Knežević je danas na Tviteru objavio dopis, zaveden pod oznakom tajno, koji je v.d. predsednika Vrhovnog suda Stanka Vučinić uputila Specijalnom tužiocu Veljku Rutoviću, a u kojem je navedeno koje je odluke doneo Vrhovni sud.

U tom dopisu se vidi da je Knežević bio na merama do 5. februara 2021. godine, Mandić do 22. februara iste godine. Pod merama je do 18. aprila 2021. godine bila i još jedna osoba čije ime je skriveno.

„Odlukom Su.T.br.566/19 od 22.11.2019. godine, odobren je nadzor nad elektronskim komunikacijama i poštanskim pošiljkama u odnosu na Andriju Mandića zbog postojanja osnova sumnje da je ugrožena nacionalna bezbednost tajnim aktivnostima usmerenim protiv utvrđenog poretka Crne Gore. Nadzor je produžen rešenjem Su.T.br. 22.11.2020. godine 22.02.2021. godine“, piše u obaveštenju, koje je na zahtev Rutovića dostavila Vučinić.

Odlukom od 5. avgusta 2019. godine Vrhovni sud je odobrio nadzor nad elektronskim komunikacijama i poštanskim pošiljkama Kneževića zbog, navodi se, „postojanja sumnje da ugrožena nacionalna bezbednost obaveštajno-subverzivnom delatnošću pojedinaca, grupa i organizacija u korist druge države“. U tom dopisu se Rutović obaveštava da je nadzor nad Knežević produžen od 5.novembra 2020. godine i da je trajao do 5. februara 2021. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare