Foto:Shutterstock/Tanjug/AP Photo/Andrew Kravchenko/EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN/Genya SAVILOV / AFP / Profimedia

U ranim jutarnjim časovima Rusija je započela jedan od najmasovnijih napada na Ukrajinu od početka rata. Prema podacima koje je izneo Mihajil Podoljak, savetnik Vladimira Zelenslog od jutros je na gradove širom zemlje palo više od 120 granata.

„120 raketa letelo je noćas iznad Ukrajine koje je lansirao ‘zli ruski svet’ da bi uništio kritičnu infrastrukturu i ubio civile. Čekamo dalje predloge ‘mirovnjaka’ Ruske Federacije o mirnom rešenju“, napisao je Podoljak na Tviteru.

Savetnik predsedničke kancelarije Aleksij Arestovič napisao je na Fejsbuku da je više od 100 projektila pogodilo Ukrajinu, u nekoliko talasa, a alarmi za vazdušni napad mogli su da se čuju širom zemlje.

Eksplozije odjekuju Kijevom Lavovom, Odesom kao i u Žitomirskoj oblasti na severu Ukrajine.

Gradonačelnici Kijeva, Lavova i Harkova prijavili su eksplozije u svojim gradovima.

Prva veća eksplozija u Kijevu se desila oko 08:20 sati po lokalnom vremenu. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je na Telegramu da bi prestonica mogla da doživi nestanak struje i pozvao stanovnike da napune svoje uređaje i zalihe vode.

Kličko je rekao da je povređeno troje osoba i da je među njima 14-godišnja devojčica.

Pročitajte još:

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov saopštio je da su ruske rakete pogodile taj grad i izazvale seriju eksplozija, prenosi Rojters.

Dodaje da zvaničnici razjašnjavaju da li je bilo žrtava. Svi ukrajinski regioni su od jutros u stanju pripravnosti zbog raketnih udara.

Ranije je na celoj teritoriji Ukrajine proglašena uzbuna za vazdušni napad.

Noćas su ukrajinski mediji izvestili o eksplozijama u Dnjepru, Nikopolju, Sumi i Harkovu.

BONUS VIDEO Ruševine Mariupolja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar