Princeza Kejt i princ Vilijam
Princeza Kejt i princ Vilijam Foto:Tanjug/Heathcliff O'Malley/Pool via AP

Poznato je da je vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton strastvena sportistkinja koja dosta vremena provodi na otvorenom, ali javnost do sada nije znala za njenu strast prema muzici i umeće za klavirom.

Kejt Midleton iznenadila je gledaoce Božićnog koncerta koji je emitovan na televiziji svirajući na klaviru uz pevača Toma Vokera.

Izvori bliski kraljevskoj porodici kažu da je Kejt kao dete naučila da svira, a da je tokom izolacije zbog korona virusa mnogo vremena provodila vežbajući i da joj je to „donelo veliku utehu“.

Pročitajte još:

Kako navode britanski mediji, Kejt je bila ta koja se obratila pevaču Tomu Vokeru i predložila da zajedno sviraju njegovu pesmu „For Those Vho Can’t Be Here“ („Za one koji ne mogu da budu ovde) nakon što ga je upoznala na dobrotvornoj akciji u oktobru.

„Ideja je bila vojvotkinjina. Bila je impresionirana Tomom kada ga je upoznala i čula kako svira „Leave a Light On“ – pesmu o borbama onih koji pate od zavisnosti. Njegova božićna pesma ‘Za one koji ne mogu da budu ovde’, koja je toliko relevantna za mnoge ove godine, takođe je pogodila vojvotkinju. Muzika je bila veoma važna za vojvotkinju tokom izolacije, a sviranje klavira joj je donelo veliku utehu. Ona, takođe, prepoznaje moćan način na koji muzika spaja ljude – posebno u teškim vremenima. Iz ovih razloga, vojvotkinja je želela da bude deo Tomovog nastupa”, naveo je izvor.

Duet je snimljen u Vestminsterskoj opatiji dan pre emitovanja. Muzičar, koji je osvojio nagradu „British Breakthrough Act“ 2019. godine, opisao je nastup sa vojvotkinjom kao „iskustvo koje se dešava jednom u životu”.

„Nije lako samo uskočiti za klavir sa gomilom muzičara sa kojima nikada ranije niste svirali i snimiti muziku uživo pred kamerom, ali ona je to uspela”, rekao je.

On je opisao Kejt kao „ljupku, ljubaznu i srdačnu osobu“, rekavši da je „odvojila vreme da se lično zahvali svima na prilici da sviramo zajedno“.

„Bio je to lud dan za mene, biti na tako lepom mestu i svirati zajedno sa vojvotkinjom sa svojim bendom i gudačkim kvartetom. To sigurno neću zaboraviti ! Moja mama je bila totalno izbezumljena kada je to videla“, dodao je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar