London Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Jake kiše prouzrokovale su poplave koje su paralisale London. Vatrogasna služba primila je više od 300 poziva za samo jedno veče. Voda je ušla u domove ljudi, metro stanice, ali i u bolnice prepune pacijenata kojima se lekari bore za život.

Pročitajte još:

Odeljenja za hitne slučajeve londonskih bolnica Vips Kros i Nevham pogodile su poplave. Sve slučajeve moraju da preusmere na druge bolnice, prenosi BBC.

„Znamo da smo vam potrebni, ali sada je nama potrebna vaša pomoć da bismo brzo popravili stvari, molim vas idite u susedne bolnice ako ste u mogućnosti“, napisano je na tviter nalogu Nehvam bolnice.

I bolnica Vips Kros uputila je sličan apel i navela kako ima nerešivih operativnih problema koje su izazvale obline kiše.

Dok čelnici bolnica upućuju apele, oni koji rade u njima pokušavaju da štetu saniraju na sve moguće načine. Svuda po podu nalaze se krpe, peškiri, ali voda još uvek prelazi preko kolena. Iz tog razloga prinuđeni su da pacijente iseljavaju iz bolnice. U njima će za sada ostati samo oni najhitniji, ali će i njih najverovatnije morati da preusmere u susedne bolnice.

Na sreću Vip Kros, jedan od najvažnijih delova bolnice – porodilište nije pogođen poplavom i funkcioniše neometano.

Kolaps i u gradu

Voda je počela da ulazi i u domove ljudi. Gotovo je nemoguće ući u gradski prevoz, a čak ni najkorišćenije prevozno sredstvo u Londonu – metro gotovo je van funkcije. Kako se metro stanice nalaze pod zemljom, preplavljene su, te su vlasti bile primorane da zatvore osam stanica.

Kris Dejt pošao je na posao, ali do njega nije uspeo da dođe, jer je voda na autobuskoj stanici bila iznad pločnika.

„Nemoguće je hodati pločnikom. Voda mi je došla do potkolenice. Ovo je kanal, a ne put“, napisao je na svom tviter nalogu.

I biciklista Edi Eloti imao je slično iskustvo.

„Rođen i odrastao u Londonu, nikada nisam video nešto slično“, rekao je.

Zvaničnici upozoravaju ljude da ne napuštaju domove bez preke potrebe. Ali neki nisu sigurni ni u domovima, jer je u njih ušlo dosta kišnice, te su je neki građani izbacivali kantama.

Pivi, građanki Londona voda je ušla u kuću u deliću sekunde.

„Moj sin je otišao do prodavnice, kako je otvorio ulazna vrata u kuću su ušli litri vode“, rekla je.

Agencija za zaštitu životne sredine do sada je izdala šest saopštenja.

BONUS VIDEO: Velike poplave u Kini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar