Foto:Art of Travel / Alamy / Profimedia

Predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Katara rekla je danas da normalizacija odnosa nije rešenje izraelsko-palestinskog sukoba i dodala da se zvanična Doha neće priružiti ostalim zalivskim državama koje će danas priznati Izrael.

„Ne mislimo da je normalizacija u središtu ovog spora i stoga ne može biti ni odgovor“, navela je predstavnica katarskog Ministarstva spoljnih poslova u intervjuu za Blumberg.

Ona je govorila uoči potpisivanja dogovora o normalizaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina sa Izraelom, a ceremonija je planirana za utorak u Beloj kući, u Vašingtonu. Sporazumi će normalizovati diplomatske, ekonomske, bezbednosne i druge odnose između Izraela i ove dve arapske države.

Podsećamo, američki predsednik Donald Tramp i izraelski premijer Benjamin Netanjahu sastaće se sa ministrima spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina u Beloj kući kako bi potpisali istorijski sporazum o normalizaciji između Izraela i dve arapske zemlje.

Izrael je godinama imao tajne odnose sa mnogim državama Sunitskog zaliva, vođen, poslednjih godina, uzajamnim savezom protiv Irana.

(Izvor: Al Džazira)

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar