Karakas Foto:Yuri CORTEZ / AFP / Profimedia

Venecuelanska vlasti zatvorile su puteve u Karakasu usred žestokih oružanih borbi između snaga bezbednosti i bandi organizovanog kriminala za koje analitičari kažu da pokušavaju da prošire teritoriju pod svojom kontrolom u glavnom gradu, prenosi Gardijan.

PROČITAJTE JOŠ:

Teško naoružane kriminalne grupe preselili su se u proteklih mesec dana u stambene i komercijalne oblasti iz sirotinjskih četvrti u gradskim brdima, a nasilje je eksplodiralo tokom poslednja 24 sata, a razmena vatre je odigrala u najmanje pet naselja u prestonici Venecuele.

„Službe državne bezbednosti i dalje su rapoređenje u oblastima koje su pogođene zločinima“, napisala je na Tviteru ministarka unutrašnjih poslova Karmen Melendez.

Karakas Foto:Yuri CORTEZ / AFP / Profimedia

Ona je rekla da su neki auto-putevi u tim krajevima zatvoreni u okviru operacije i pozvala je građene da ostanu kod kuće.

Vlada predsednika Nikolasa Madura nije spomenula nijednu žrtvu kao rezultat sukoba. Aktivisti za ljudska prava na tom području kažu da su u sredu ubijena najmanje četiri civila, a da je nekoliko ranjeno, prenosi Gardijan.

Od januara, bande iz kraja Kota 905 pokušavaju da prošire svoju teritoriju na obližnja područja.

Bande žele da kontrolišu jedan od glavnih koridora koji povezuje glavni grad sa zapadom zemlje, rekao je aktivista za ljudska prava iz jednog od pogođenih naselja.

Karakas Foto:Yuri CORTEZ / AFP / Profimedia

Bonus video: Lambda soj koronavirusa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar