Zatvor zatvorenici
Zatvor ilustracija Foto:Shutterstock

U jednom od sudova u Hong Kongu dogodio se incident kakav se viđa u holivudskim blokbasterima. "Glavne uloge" imala su dvojica osuđenika koja su smislila šokantnu prevaru.

Kako prenose lokalni mediji, 37-godišnji muškarac koji je bio priveden zbog sumnje da je počinio brojna krivična dela povezana sa narkoticima iskrao iz sudnice nakon što je zamenio narukvicu sa drugim zatvorenikom kome je bilo odobreno privremeno puštanje na slobodu, piše CNN.

Foto:Shutterstock

Policajci veruju da je osuđenik Čan, zamenio svoju narukvicu sa drugim čovekom, po prezimenu Lam, koji je dobio kauciju u slučaju napada, i jednostavno izašao sa suda. Veruju da je Čan ponudio Lamu novac u zamenu za narukvicu.

Lamu se sada na teret stavlja obmanjivanje policije. Takođe je uhapšena i Čanova žena koja mu je dala novac neophodan za beg.

Pročitajte još:

Čanu zbog toga preti kazna od čak godinu dana zatvora, koja će biti dodata na kaznu na koju je osuđen.

Inače, u Honk Kongu su se tokom prethodnih godina dogodili još neki neverovatni slučajevi bekstava.

Pre pet godina, jedan osuđenih je uspeo da pobegne iz policijskog pritvora kroz pločice na plafonu bolničkog kupatila, nakon što je ponovo uhapšen posle tri godine bekstva.

Nakon ponovnog hapšenja, ubedio je policiju da ga odveze u bolnicu zbog bolova u stomaku, a zatim je nestao kroz plafon. Uhapšen je 36 sati kasnije u luksuznom hotelu.

BONUS VIDEO Bekstvo iz zatvora: Alkatraz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar