Kamala Haris
Kamala Haris Foto:EPA-EFE/Oliver Contreras

Potpredsednica SAD Kamala Haris pozvala je danas demokratske zemlje da se dosledno posvete demokratskim principima, ističući da je demokratija ugrožena i u SAD i u svetu, a da snaga jedne demokratije zavisi od snage svih demokratija.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Suočavamo se sa mnogo zajedničkih izazova kao što su pandemija i otuda ekonomska neizvesnost, klimatske promene, sajber-pretnje i bezbednosne pretnje i naravno napadi na demokratije koji se dešavaju širom sveta“, rekla je Haris u ranije snimljenom obraćanju na jednom forumu u Briselu.

Kako je dodala, za očuvanje demokratije potrebni su konstantna pažnja i napori.

„Ako zanemarimo demokratiju i uzmemo je zdravo za gotovo, napadi će postati učestaliji“, rekla je potpredsednica SAD.

Prema njenim rečima, upad u američki Kapitol bio moguć zbog podrivanja osnovnih činjenica i dezinformacija. Kaže da nije dovoljno reći da ne smemo da dozvolimo da se nešto desi.

„Moramo da se posvetimo našim demokratskim principima. Moramo da osnažimo naše demokratske institucije kako bismo postigli prave rezultate i ulili poverenje“, navela je Kamala Haris.

Demokratije u svetu moraju da se ujedine u borbi protiv izazova kao što su korupcija, nepravda i kršenje ljudskih prava, zaključila je ona.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)