Kamala Haris Foto: Printscreen/Twitter/Kamala Harris

Buduća potpredsednica SAD Kamala Haris u opuštenoj atmosferi u prirodi dočekala je vest da je kandidat Džo Bajden postao predsednik zemlje. Haris je pozvala Bajdena telefonom i emotivno rekla da su uspeli.

Prva potpredsednica u istoriji SAD Kamala Haris podelila je na Tviteru video svog telefonskog poziva sa Džoom Bajdenom, ubrzo nakon što su proglašeni pobednicima na američkim predsedničkim izborima.

„Uspeli smo“, kaže Haris u videu. “Uspeli smo, Džo. Bićete sledeći predsednik Sjedinjenih Država”, rekla je emotivno Haris.

Kamali je među prvima čestitao njen muž, koji je fotografiju sa svojom suprugom i budućom potpredsednicom, podelio na svom Tviter nalogu.

„Ponosan sam na tebe“, napisao je njen muž Dag.

Kandidat demokrata za predsednika SAD Džo Bajden proglasio je večeras pobedu na predsedničkim izborima, nakon što je posle brojanja glasova u Pensilvaniji, odneo pobedu u ovoj državi, osvojišvi u njoj 20 elektorskih glasova. Ukupno, Bajden je do sada ostvario 273 elektorskih glasova, a 270 mu je bilo dovoljno da postane 46. američki predsednik.

Džo Bajden, Kamala Haris Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Nova potpredsednica zemlje biće Kamala Haris, koja će postati prva žena na tom mestu u istoriji SAD.

Nakon rezultata u Pensilvaniji, očekuju se konačni rezultati iz još nekoliko država, ali to neće promeniti činjenicu da je Bajden novi predsednik. Građani su počeli slavlje širom zemlje, a očekuje se da se ono nastavi duboko u noć.

BONUS VIDEO: 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare