Foto: AP Photo/Richard Vogel

U kalifornijskom gradu Venturi osam osoba je povređeno dok su posmatrali kako se buldožerima grade peščani nasipi, kako bi se zaštitile kuće na obali usled velikih talasa koji su pogodili obalu Kalifronije.

Osam osoba je povređeno kada se veliki talas obrušio na njih i povukao ih u vodu u oblasti Pierpont u gradu Ventura, saopštile su vlasti, prenosi AP. Snimak trenutka kada je talas zapljusnuo posmatrače objavila je na mreži X vatrogasna služba Venture.

Foto: AP Photo/Pamela Hassell

Vlasti okruga Ventura zatvorile su plaže, pristaništa i luke do 31. decembra.

Foto: AP Photo/Pamela Hassell

Slični talasi u četvrtak su poplavili plaže na kalifornijskoj obali, parkinge i ulice, a u nižim područjima izdata su upozorenja za evakuaciju.

Pročitajte još...

Meteorološka služba saopštila je da je zbog snažnih ciklona iznad severnih pacifičkih voda talasi bili od 3,6 do 5 metara, a da se u narednom periodu očekuje da bi oni na pojedinim mestima duž kalifornijske obale mogli da dostignu visinu i do 7,6 metara, zbog čega su moguće poplave.

Na Havajima, koji su ove nedelje takođe bili pogođeni velikim talasima, meteorološka služba je upozorila plivače na jake struje i talase visine od 5,5 do 6,7 metara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar