Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA/SHAWN THEW/ EPA/Olivier Douliery/EPA-EFE/STR

Princ Hari i Megan Markl potpisali su ugovor sa elitnom agencijom iz Njujorka koja zastupa ličnosti poput bračnog para Klinton i Opre Vinfri, a koja im obezbeđuje aranžmane za držanje govora - i to po prililno visokim cenama. Hari i Megan mogli bi da zarade i do milion funti svaki put kada održe govor.

Dejli mejl piše da su se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa pridružili njujorškoj agenciji Hari Voker, a PR ekspert Mark Borkovski rekao je za britanski tabloid San da par planira da govore zasniva na socijalnim pitanjima poput rasne pravde, rodne jednakosti, zaštite životne sredine i mentalnog zdravlja.

On je dodao i da je, kao marketinški stručnjak, iznenađen da Hari i Megan dosad nisu uplovili u ove vode, pošto je to domen na kojem bi mogli da debelo zarađuju. Ovo je ujedno i njihov prvi poslovni potez otkada su napustili kraljevsku porodicu i preselili se u Los Anđeles.

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Mediji su već pisali o tome da unuk kraljice Elizabete i njegova žena žele da budu kao bračni par Obama i da će imati sličan poslovni model kao nekadašnji predsednik Amerike i prva dama.

Agencija Hari Voker zastupa poznate ličnosti od kojih su mnoge prijatelji Harija i Megan, poput Džejn Gudol i Opre Vinfri, Serene Vilijams i glumca Tajlera Perija u čijoj 18 miliona dolara vrednoj vili na Beverli hilsu Megan i Hari sada žive. Dejli mejl piše da su klijenti ove agencije i Bil i Hilari Klinton.

Foto: EPA-EFE/ALBA VIGARAY

Držanje govora bi moglo da se ispostavi naročito plodonosnim poslom za Harija i Megan, čemu se vojvoda i vojvotkinja verovatno i nadaju pošto su obećali da će biti finansijski nezavisno od kraljevske porodice koju su napustili u januaru.

Bivši američki predsednik Barak Obama navodno je za jedan govor 2017. godine zaradio milion funti, dok su Klintonovi u proseku po pojavljivanju 2014. godine zarađivali 250.000 dolara.

Foto: EPA/TANNEN MAURY

Mediji su u januaru pisali i da su Barak i Mišel Obama pomogli Hariju i Megan da isplaniraju život van kraljevske porodice. Izvori bliski kraljevskom paru tada su potvrdili da je kraljevski par želeo da se ugleda na Baraka i Mišel Obamu koji su izgradili uspešan i dostojanstven život posle odlaska iz Bele kuće.

Foto: EPA/Olivier Douliery / POOL

Mediji su još 2013. godine pisali, recimo, da Aleks Ferguson, bivši trener Mančester junajteda, po govoru zarađuje 100.000 funti, a da je te godine u rasponu od 20 dana zaradio ukupno oko dva miliona funti.

Takođe, mediji su svojevremeno pisali i da bivši britanski premijer Gordon Braun od svakog održanog govora, upriličenog nakon neke svečane večere ili manifestacije, zaradi 100.000 dolara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar