Megan Markl, princ Filip
Foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / ABACA / Abaca Press / Profimedia

Danas je održana sahrana britanskom princu Filipu, suprugu kraljice Elizabete. Njegov unuk princ Hari došao je na sahranu iz Amerike, a njegova supruga Megan Markl ostala je u Kaliforniji, jer joj je doktor zabranio putovanja zbog podmakle trudnoće. Ipak, otkriveno je da su Hari i Megan uspeli da zajedno odaju počast vojvodi od Edinburga.

POGLEDAJTE JOŠ:

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa poslali su venac cveća, sa emotivnom porukom za princa Filipa. On je položen kraj kovčega preminulog vojvode, a Megan Markl je, kako navode britanski mediji, lično napisala poruku u kojoj se oprašta od dede svog muža.

Princ Hari je prisustvovao ceremoniji sahrane sa ostatkom svoje porodice, što je prvi put da provodi vreme sa njima nakon više od godinu dana.

Megan, koja je u sedmom mesecu trudnoće, nije dobila odobrenje od lekara da putuje. Iako nije bila lično prisutna, izvori su potvrdili da je gledala prenos sahrane na televiziji.

Venac koji je položen u ime Harija i Megan ručno je izradila i dizajnirala Vilov Krosli, cvećarka koja je angažovana za sve specijalne prilike vojvode i vojvotkinje od Saseksa. Ona je izradila aranžmane za njihovo venčanje, kao i krštenje njihovog sina Arčija.

Princ Filip sahrana
Foto: Alastair Grant/Pool via REUTERS

Venac sadrži mnoštvo cveća lokalnog porekla, sa sentimentalnim elementima, koji odaju počast vojvodi od Edinburga. Između ostalog, na vencu je bilo nacionalnog cveta Grčke, rodne zemlje princa Filipa, ali i cveta Kraljevske mornarice. Aranžman ima kampanulu, koja simbolizuje zahvalnost i večnu ljubav, ali i ruzmarin, lavandu i ruže, u znak vojvodinog meseca rođenja u junu.

Vojvoda od Ediburga preminuo je dva meseca pre stotog rođendana. Danas je sahranjen u krugu najuže porodice i najviše državne počasti.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar