Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN/Alexander NEMENOV / AFP / Taisiya Borshigova / TASS / Yelena Afonina / TASS / Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov, bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je da su u ukrajinskom napadu ove nedelje poginula 23 njegova vojnika, a još 58 ih je ranjeno.

Incident se dogodio u južnoj ukrajinskoj regiji Herson, koja je pod ruskom okupacijom, potvrdio je Kadirov u objavi na Telegramu.

„Sve operacije spašavanja su završene i postoji konačan spisak – 23 vojnika su poginula, a 58 ih je ranjeno“, rekao je Kadirov, prenosi Index.hr.

Rojters ovu objavu Kadirova ocenjuje kao neobičnu, s obzirom na to da su od početka rata u Ukrajini proruske snage retko priznavale velike gubitke na bojnom polju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Velika čast i radost“

„Da, naši gubici u ranim jutarnjim satima tog dana bili su veliki, ali Čečeni učestvuju u džihadu (…) i ako im je suđeno da poginu u svetom ratu, to je čast i velika radost za svakog istinskog muslimana“, rekao je. Istakao je i da su nakon tog napada čečenske snage u osvetničkom napadu ubile oko 70 Ukrajinaca. Rojters trenutno nije mogao potvrditi te tvrdnje.

Inače, u utorak su ukrajinski izvori objavili da je kod Hersona pod napadima poginulo više od stotinu čečenskih vojnika.

BONUS VIDEO: Putin snimljen sa nuklearnom aktovkom? Svi gledali u koferče koje je nosio muškarac iz njegove pratnje VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar