Ramzan Kadirov Marijupolj
Ramzan Kadirov Foto: REUTERS/Chingis Kondarov

"Marijupolj je oslobođen 98 odsto", rekao je lider Čečenije Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

„Ostala su samo posebno utvrđena skloništa Bandere, uključujući i fabriku Azovstal, koju su nacisti pretvorili u pravu tvrđavu“, napisao je on.

Prema njegovim rečima, na operativnom sastanku sa komandantima svih jedinica razgovarano je o završnoj fazi specijalne operacije u Marijupolju. Deputat Državne dume Adam Delimhanov i komandant 8. armije, general-potpukovnik Andrej Mordvičev, detaljno su razmotrili sve opcije za odlučujući napad na skrovišta militanata.

„Razgovarao sam sa našom braćom putem video-linka, izneo svoje predloge akcionog plana, poželeo sreću i uspeh borcima“, dodao je Kadirov, prenose RIA Novosti.

Od 24. februara Rusija je počela invaziju na Ukrajinu, koju naziva „specijalnom vojnom operacijom demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine“.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Uz podršku ruske vojske, grupe samoproglašenih Donjeske i Luganske Narodne Republike (DPR i LNR) razvijaju ofanzivu. Više od mesec dana traju borbe za osvajanje grada Marijupolja. Veći deo grada je pod ruskom kontrolom, a nastavljaju se sukobi uglavnom u oblasti Azovstal, gde se, prema podacima Narodne milicije samoproglašene LNR, krije oko 3.500 hiljade ukrajinskih militanata. Značajan deo njih je takozvani puk Azov, protiv čijih boraca je pokrenut krivični postupak u Rusiji.

Sve današnje vesti iz Ukrajine pročitajte u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Bombardovana železnička stanica u Kramatorsku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar