Krešimir Pavelić Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Dr.sc. Krešimir Pavelić, dekan Medicinskog fakulteta u Puli, održao je predavanje na okruglom stolu o vakcini protiv koronavirusa, u kojem je izneo niz problematičnih teza i teorija zavere.

PROČITAJTE JOŠ:

Govorio je o navodnim komplikacijama za koje kaže da se uglavnom kriju, piše Dalmatinski portal. Naveo je kako je do 15. juna vakcinisano 20,8 odsto svetske populacije barem jednom dozom vakcine te da je utrošeno 2,4 milijarde doza.

„Problemi su sa naučnog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Fajzerove vakcine su, po zvaničnim podacima, polučila 223.600 registrovanih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokalizovanih na mestu uboda, pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Evropska medicinska agencija na dan 10. 5. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posledica vakcinacije“, kazao je dr. Pavelić.

Tvrdi i da istraživanja pokazuju kako je u četiri meseca ove godine bilo „više umrlih od kovid vakcina nego ukupno umrlih od svih vakcina od 1990. godine“.

„To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se vakcine hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku stopu vakcinacije, ali njihovo državno veće za kovid krizu šalje otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva u kojem taži hitnu zabranu vakcinacije osoba mlađih od 30 godina. Zvanični podaci za mlade od 20-24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti“, tvrdi dekan Medicinskog fakulteta u Puli.

Rekao je kako je vrlo je teško utvrditi koja je eventualna korist od vakcinacije s obzirom na komplikacije te neverodostojnost informacija i upisnih dijagnoza smrti od kovida.

„Istraživači su dokazali kako koronavirus izaziva jak imuni odgovor i ograničavanje kretanja obolelih na određen broj meseci izaziva čuđenje jer nije naučno niti racionalno utemeljeno. Pozivam Štab da izmeni tu odluku jer naučni podaci pokazuju sasvim drugačije. Iako najnovija studija klinike Klivlend pokazuje da osobe koje su preležale covid ne trebaju da budu vakcinisane, vidimo da se sprovodi kampanja kako se i oni koji su preboljeli kovid-19 trebaju da se vakcinišu“, rekao je dekan.

Na kraju predavanja je govorio o Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

„Nedavno je njihova radnica istupila javno i izjavila da ta organizacija krši vlastita pravila, da je izrazito korumpirana, da ne daje precizne izjave za javnost, dokazala je postojanje sukoba interesa kada su u pitanju preparati za vakcinisanje. Mnoge naučnike zabrinjava cenzura naučne misli i slobode govora koja je na snazi u čitavom svetu. To predstavlja jedan od prvih koraka u uspostavi diktature koju smo već jednom prošli“, rekao je dr. Pavelić, prenosi Dalmatinski portal.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare