Veselin Simonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Smrt urednika i novinara Veselina Simonovića odjeknula je ne samo u Srbiji već i u regionu. "Iznenada preminuo Veselin Simonović, jedan od najpoznatijih srpskih novinara i urednika. Od 2020. bio je osnivač, direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs i direktor lista Nova", javio je hrvatski Jutarnji list.

Veselin Simonović, jedan od najpoznatijih srpskih novinara i urednika, iznenada je preminuo u Beogradu u 63. godini. Bio je urednik u redakcijama ‘Borbe’, tjedniku ‘Vreme’, a potom dugogodišnji urednik dnevnog lista ‘Blic’, udarna je vest u Jutarnjem listu.

Navodi se da je Simonović od 2020. bio osnivač, direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs i direktor lista Nova, jednih od, kako se ističe, retkih medija u Srbiji koji nisu pod kontrolom državne vlasti.

„Trudim se da ono što sam nekada radio, radim i sad, i da to moje akumulirano znanje višegodišnjeg rada u ozbiljnim, profesionalnim medijima prenesem na moje suradnike. Nadam se da će nešto od toga uzeti, ali već sada je Nova profesionalna redakcija, i tek će biti“,  podsećaju na njegove reči o poslednjoj redakciji na čijem je čelu bio, uz podsećanje da je njegova porodica često plaćala visoku cenu zbog predanosti i krajnje profesionalnog pristupa poslu.

****

BONUS VIDEO: Ovako je govorio Veselin Simonović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare