Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

U sletanju autobusa u gradiću Mestre kraj Venecije poginula je 21 osoba. Među njima Splićanka i pet Ukrajinaca koji su živeli u opštini Plitvička jezera. Troje odraslih i dvoje dece.

„Ovo je tragedija kakvu naš kraj ne pamti. Svi tugujemo. I sad su mi pred očima devojčice koje su stradale, svaki dan sam ih viđao. Tu su se igrale, ispred opštine“, kroz suze za 24sata.hr kaže Ante Kovač, načelnik Opštine Plitvička jezera.

U toj opštini živelo je petoro Ukrajinaca koji su poginuli u stravičnoj nesreći u Veneciji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni, File

Reč je o troje odraslih – Vasilu Lomakinu, Serhiju i Tetjani Berzkorovani i o dvoje dece Anastasiji Morozovoj i Dariji Lomakinoj.

Podsetimo, do teške nesreće došlo je u utorak uveče kada je vozač autobusa, iz još neutvrđenih razloga, udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku u gradiću Mestre. Pri sletanju se autobus prevrnuo i pao s desetak metara visine. Autobus se potom zapalio. Poginula je 21 osoba. Među njima Hrvatica iz Splita, Ukrajinci, Nemci, Portugalci, Rumuni…

Foto: Tanjug/Slow Press/LiveMedia/LaPresse via AP

„Otac jedne poginule devojčice radi kod nas u gradskom komunom preduzeću. Oni su ovde došli ove godine. Njegova porodica, deda, baka, supruga i ćerka, na izlet u Italiju otišli su svojim autom. Tamo su se pridružili turističkoj grupi, autobusom su išli u razgledanje. I tad su doživeli tu strašnu nesreću. On je odmah otišao tamo, za deda i baku odmah je doznao da su poginuli, povređenu suprugu pronašao je u jednoj bolnici i do zadnjeg trenutka svi smo se nadali da se njihova ćerka nalazi u nekoj drugoj bolnici i da joj pružaju pomoć, međutim na kraju je saznao gorku istinu, da se i ona nalazi među preminulima u nesreći“ govori Kovač.

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

On dodaje da je petak, 6. saptembar, proglasio danom žalosti.

„Iz druge porodice stradali su deda i unuka. Saosećamo s porodicama i s prijateljima smrtno stradalih“, rekao je Kovač.

PROČITAJTE JOŠ:

Za devojčicama i članovima njene pooroidice tuguju i u Osnovnoj školi „Dr. Franjo Tuđman“ u Korenici koju su devojčice pohađale od maja ove godine.

Jedna je pohađala peti a druga sedmi razred osnovne škole.

Foto: Tanjug/Slow Press/LiveMedia/LaPresse via AP

„Od kada nas je koordinatorka obavestila o tragediji, svi smo u šoku. Za devojčice smo upalili sveće, ali još su mi pred očima, kao da su još tu s nama i sede u klupama. Van sebe sam. Bile su fine devojčice, još su pohađale pripremnu nastavu. Ovo je tragedija“, kazala je Dražena Aračić, direktorka škole.

BONUS VIDEO: Masakr kakav Ukrajina ne pamti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar