Foto: Aram Nersesyan / Sputnik / Profimedia

Jermeni masovno beže iz regija koje će biti predate Azerbejdžancima. Desetine hiljada jermenskih civila pobeglo je iz svojih sela, domova nakon primirja. Jermenikoji žive u gradu Karvačar u Nagorno-Karabahu počeli su da pale svoje kuće nakon objave o predaji nekih teritorija Karabaha Azerbejdžanu.

Stanovnici Karvačara iznose iz svojih kuća potrepštine, nameštaj i životinje pre nego što će napustiti grad. Na severnom putu Karabaha ima mnogo automobila, među kojima je mnogo minibuseva i kamiona.

Ljudi spaljuju svoju imovinu kako je ne bi predali Azerbejdžanu.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Takođe je predviđeno otvaranje koridora između Azerbejdžana i Autonomne Republike Nahičevan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)