Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN

Predsednik Rusije Vladimir Putin ugostio je osmogodišnju devojčicu u Kremlju. Devojčica se pridružila se Putinu tokom telefonskog razgovora sa ruskim ministrom finansija Antonom Siluanovom, u kom je od njega dražio budžetsku podršku za njen rodni region Dagestan. Mnogi su ovaj potez ruskog predsednika nazvali jeftinom propagandom, koja koristi decu u političke svrhe.

Naime, Kremlj je objavio snimak Putina i devojčice po imenu Raisat Akipova. Video, koji počinje tako što Putin pozdravlja osmogodišnju devojčicu, izgleda da je napravljen u cilju da prikaže ruskog predsednika kao brižnog i zabrinutog.

Ministar finansija je isprva zvučao zbunjeno tokom poziva i nije odgovorio na devojčin pozdrav. Ali brzo je pristao da izdvoji dodatna sredstva za njen rodni region na jugu Rusije.

„Imamo pet milijardi rubalja (oko 50.000 evra) za Dagestan“, rekao je ministar Siluanov.

Pročitajte još:

Zatim se, držeći buket cveća, devojčica zahvalila ministru Siluanovu.

Podsetimo, Putin je nešto slično uradio i prošle nedelje kada je posetio upravo Dagestan i bio među velikom gomilom ljudi. Tada su ruski blogeri i pojedini analitičari tvrdili da to nije bio Putin, već njegov dvojnik.

BONUS VIDEO Trenutak eksplozije Nove Kahovke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar