Emanuel Makron i Vladimir Putin
Emanuel Makron i Vladimir Putin Foto:EPA-EFE/KREMLIN POOL / SPUTNIK

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sinoć sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Moskvi. Fotografije njihovog susreta obišle su svet, a jedna je posebno privukla pažnju, pa je postala predmet šala i podsmeha na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dragi gospodine predsedniče, dragi Emanuel, mnogo mi je drago što te vidim“, rekao je Putin Makronu na početku protokolarnog dela razgovora. Dvojica lidera su sedela u ogromnoj dvorani za okruglim stolom jedan nasuprot drugom.

Ova fotografija je postala predmet podsmeha na Tviteru. Korisnici društvenih mreža su je delili uz različite komentare i montaže.

Na jednoj montaži se vidi kako iza Putina stoji crna mačka, a iza Makrona bela mačka. Zatim na drugoj je prikazano kako između dvojice lidera sede akteri „Tajne večere“. Na trećoj montaži je prikazano kako Makron i Putin posmatraju striptiz nastup.

Neko se našao pa je od ove fotografije napravio snimak na kojem je namontirano da izgleda kao da se Putin i Makron klackaju za stolom. Na sledećoj montaži je napravljeno da izgleda kako da Džo Bajden, američki predsednik, sedi između njih dvojice i jede sladoled.

Jedna od šaljivih montaža prikazuje dvojicu lidera sa ogromnim megafonima, što predstavlja osvrtanje na to što su sedeli daleko jedan od drugog da „možda nisu čuli šta je onaj drugi govorio“. Korisnici društvenih mreža su iznad fotografije pisale brojne komentere poput „Možeš li mi dodati so“, „Veza na daljinu“, „Najbolji drugari“….

Lideri su takođe prikazani kako igraju tenis uz opis „kada se kamere ugase“.

Naravno, nezaobilazna je bila montaža kada je Berni Sanders, američki političar dodat za sto sa Putinom i Makronom.

Korisnik Tvitera je iskorisio Bernijevu legendarnu fotografiju sa Bajdenove inagururacije, gde sedi u perjanoj jakni sa maskom preko lica i vunenim rukavicama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar