Granatiranje centre Kijeva
Granatiranje centra Kijeva

Ukrajinski zvaničnik Oleksij Gončarenko objavio je video u kojem se vidi potpuno razoreno dečije igralište, koje je uništeno prilikom brutalnog ruskog granatiranja Kijeva.

Od ranog jutra Kijevo odjekuju eksplozije, koje su pogodile infrastrukturu, ali i civilne objekte. Lokalni zvaničnici saopštili su da je napad počeo u 8.30 ujutru, a veliki broj automobila i građevina je uništen.

Pojedini mediji javljaju da je nekoliko ljudi poginulo u žestokom granatiranju, ali ovi navodi nisu zvanično potvrđeni.

Da Rusi ne biraju šta će gađati, potvrđuje i video koji je objavio Gončarenko. U pitanju je dečiji park i igralište koji se nalazi u samom centru Kijeva, u neposrednoj blizini Univerziteta Ševčenko.

Ovo je prvi put od marta da se Kijev nalazi pod granatiranjem, a pretpostavlja se da je sve odmazda Vladimira Putina za uništenje Krimskog mosta.

Eksplozije širom Ukrajine

Ukrajinski mediji javljaju da je uzbuna oglašena na celoj teritoriji Ukrajine oko 7.10 časova ujutro po lokalnom vremenu. Niz eksplozija čuo se u Dnjepru, a trenutno nije poznato da li ima žrtava. Eksplozije su se čule i u regionima Žitomir, Ternopil i Hmeljnicki, kao i u oblasti Lavov, javljaju ukrajinske Novini.