Masovno testiranje u Vuhanu
Masovno testiranje u Vuhanu Foto:Tanjug/Chinatopix via AP

Epidemiološka situacija ponovo bukti u određenim delovima Kine, zbog čega su uvedene strože mere, a neki višemilionski gradovi su čak u lokdaunu.

Stanovnici Kine su generalno gledajući disciplinovani, ali postoje pojedinci koji predugo žive po oštrim epidemiološkim merama.

Tako su vlasti pokrajine Đingsi odlučile da kazne malobrojne građane koji su prethodnih dana prekršili aktuelne mere.

Četiri Kineza koji su prekršili mere javnog zdravlja javno su poniženi i primorani da paradiraju ulicama Đingsija, sa lisicama na rukama i transparent sa imenom i prezimenom, kao i svojom fotografijom.

Na ovaj način jasno je stavljeno do znanja kako će proći oni koji nastave sa nepoštovanjem pravila državnih vlasti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kina, zemlja iz koje je potekao koronavirus, pridržava se nulte politike kovida prema kojoj se ne toleriše ni jedan jedini slučaj zaražavanja. U skladu sa tim, uvela je nova drastična ograničenja, čije kršenje može dovesti čak i do hapšenja.

Svakome ko ova pravila prekrši biće određena zatvorska kazna, a u zatvoru se već nalaze 162 kineska građanina koji su uhapšeni jer su vozili automobile. Zdravstveni zvaničnici i policija „detaljno pregledaju“ vozila na putevima, a oni koji prekrše pravila, tačnije nemaju dozvolu da upravljaju vozilom suočiće se sa desetodnevnim pritvorom i kaznom od 70 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare