Jakov Milatović sa suprugom Milenom Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic



Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović glasao je danas na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

Milatović je na biračko mesto u Podgorici stigao u pratnji supruge. Njegov pokret pozvao je građane da do 12 časova u što većem broju izađu na izbore, kako bi se izbegao izborni inžinjering od strane Demokratske partije socijalista (DPS).

Jakov Milatović sa suprugom Milenom Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

„Prvo što ću uraditi je pobediti Đukanovića. Pobedio sam ga jednom u Podgorici 23.oktobra prošle godine, pobediću ga opet“, poručio je Milatović.

Jakov Milatović Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Podsetimo, Predsednički izbori koji se danas održavaju u Crnoj Gori su četvrti od sticanja nezavisnosti. Pravo glasa ima 542.154 građana.

Jakov Milatović Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Biračka mesta su otvorena u sedam sati jutros, a građani mogu da glasaju do 10 časova. Ako nijedan kandidat ne osvoji više od polovine glasova birača, biće organizovan drugi krug 2. aprila. U njemu učestvuju dva kandidata koja su u prvom osvojila najveći broj glasova.

POGLEDAJTE JOŠ:

Predsednički mandat u Crnoj Gori traje pet godina, a za njega se takmiče aktuelni lider države Milo Đukanović (Demokratska partija socijalista), Jakov Milatović (Pokret Evropa sad), Aleksa Bečić (Demokrate), Andrija Mandić (Demokratski front), Draginja Vuksanović Stanković (Socijaldemokratska partija), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora) i nezavisni kandidat Jovan Radulović.

Sva najnovija dešavanja iz Crne Gore možete pratiti u našem blogu uživo. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar