Najmanje pet ljudi poginulo je danas u sukobima nakon upada izraelskih snaga u grad Dženin, a 27 osoba je ranjeno, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da je jedan muškarac pogođen iz vatrenog oružja na kontrolnom punktu kod Ramale.

Žitelji Dženina tvrde da je tokom noćašnjeg izraelskog napada izveden i vazdušni udar, kao i da se uz zvuke pucnjave i eksplozija koji su se čuli širom grada vidjen i veliki broj dronova koji su kružili iznad grada, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP Photo/Majdi Mohammed

Očevici tvrde da su videli najmanje šest dronova kako kruže iznad grada, ali izraelska vojska je odbila da precizira da li je u današnjim operacijama bilo i napada dronovima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Nasser Nasser

„Bilo je i udara iz vazduha na izbeglički kamp. Svaki put kada uđemo u područje sukoba sa pet do sedam ambulantnih kola mi se vraćamo u bolnice puni povređenih ljudi“, izjavio je vozač ambulatnih kola iz Dženina.

PROČITAJTE JOŠ:

Stotine naoružanih boraca iz militantnih grupa, uključujući Hamas, Islamski džihad i Fatah nalazile su se u izbegličkom kampu u Dženinu koji je od početka godine bio meta niza napada izraelskih snaga.

Foto: Tanjug/AP Photo/Nasser Nasser

Izraelska vojska je saopštila da su njene snage, u okviru opsežne borbe protiv terorizma na Zapadnoj obali, izvršile napad na zgradu koja je služila kao komandni centar boraca Dženinskih brigada.

Foto: Tanjug/AP Photo/Majdi Mohammed

BONUS VIDEO: Zelenski u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar