Foto: Mostafa Alkharouf / AFP / Aris MESSINIS / AFP / Issam Rimawi / AFP / Profimedia

Portparol izraelske vojske kontra-admiral Daniel Hagari izjavio je večeras da su elitna jedinica pomorskih komandosa i oklopna brigada upale u dečju bolnicu Rantisi u Gaza Sitiju, gde su se sklonili operativci Hamasa.

„Ispod bolnice, u podrumu našli smo komandni i kontrolni centar Hamasa, samoubilačke prsluke, granate, AK-47 automatske puške, eksplozivne naprave, granate na raketni pogon (RPG) i drugo oružje“, rekao je Hagari na konferenciji za novinare.

On je takođe kazao da su „nađeni znaci koji sugerišu da je Hamas tamo držao taoce“, ali da se još istražuju i da bi vojna obaveštajna služba to trebalo da potvrdi.

„Uz to smo našli dokaze da su teroristi Hamasa došli nazad sa masakra 7.oktobra u tu bolnicu, pored ostalog, pošto su klali Izraelce u njihovim domovima. Hamas se krije u bolnicama. Mi ćemo to pokazati svetu“, najavio je vojni portparol.

Hagari je dodao da izraelska vojska nastojala da osigura bezbednu evakuaciju pacijenata tokom protekle nedelje iz te, kao i drugih bolnica u Gazi, te da je najmanje 18 pacijenata iz Rantisija evakuisano.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je zato što je naš rat protiv Hamasa ne naroda u Gazi. Posebno ne bolesnih žena i dece“, rekao Hagari.

Više od dve trećina stanovnika Gaze kojih ima 2,3 miliona je pobeglo iz svojih domova od početka rata.

Poginulo ih je preko 11.000, među njima dve trećine žena i maloletnika, po podacima tamošnjeg ministarstva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar