Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Izraelska vlada otvorila je ratni bunker na obroncima Jerusalima kako bi pomogla koordinaciju svoje kampanje protiv širenja koronavirusa, saopštili su danas izraelski zvaničnici.

Bunker, nazvan „Nacionalni upravni centar“, izgrađen je pre više od decenije zbog zabrinutosti povodom iranskog nuklearnog programa i razmene raketa sa libanskim islamističkim pokretom Hezbolah ili palestinskom ekstremističkom grupom Hamas.

Foto:Tanjug/AP Photo/Oded Balilty

Prema izraelskim zvaničnicima, bunker uključuje stambene i komandne prostorije, a njima se može pristupiti iz vladinog kompleksa u Jerusalimu i sa zapadnog obronka prema Tel Avivu, javlja Rojters.

Foto:EPA-EFE/ABIR SULTAN

„Ovaj bunker, je još jedno sredstvo za rukovođenje, kontrolu, nadzor i praćenje“ korona virusa, izjavio je izraelski zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Izrael je prijavio 2.666 slučajeva korona virusa i osam smrtnih ishoda. Pošto je kao predostrožnost ograničio kretanje ljudi, premijer Benjamin Netanjahu rekao je juče da bi zvanična zabrana kretanja širom zemlje mogla biti uvedena za nekoliko dana.