Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Izraelsko Ministarstvo turizma saopštilo je danas da želi da otvori zemlju za vakcinisane strane turiste, počev od maja, nakon dramatičnog pada novih infekcija u zemlji, iako je Ministarstvo zdravlja odmah predložilo odlaganje tog poteza za mesec dana, u svetlu globalne situacije morbiditeta i otkrića novih varijanti.

Pročitajte još:

Ministarka turizma Orit Farkaš-Hakohen izjavila je da će Izrael početi da prima mali broj vakcinisanih turističkih grupa od 23. maja, proširujući kvotu tokom narednih nekoliko nedelja i otvarajući se turistima koji putuju sami do jula.

Ministarstvo zdravlja, međutim, želi da zabrani dolazak turista iz Indije i još šest zemalja koje su suočene sa velikim brojem zaraženih.

Za to je potrebno odobrenje vlade premijera Benjamina Netanijahua.

Izraelcima će možda biti zabranjeno putovanje u određene zemlje pogođene pandemijom koronavirusa, a kada se budu vraćali iz njih moraće u karantin iako su vakcinisani, navodi se u predlogu Ministarstva zdravlja o kojem će danas ministri raspravljati, preneo je izraelski dnevnik „Haarec“.

Predlog se odnosi na putovanje u i iz Ukrajine, Etiopije, Brazila, Južne Afrike, Indije, Meksika i Turske, gde su zabeležene visoke stope zaraze koronavirusom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram