Možemo! Foto:Sanjin Strukic/PIXSELL

Tomislav Tomašević iz platforme leve orijentacije "Možemo" nadmoćno vodi sa čak 68.27 odsto a lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ima 31.73 odsto, rezultati su izlaznih anketa koje je za HRT i Novu TV sprovela agencija Ipsos Puls.

U trenutku kada su objavljene izlazne ankete, u Tomaševićevom štabu, očekivano, rezultati su dočekani s oduševljenjem.

Kada su se na televizijama objavljivali rezultati izlaznih anketa, po kojima je Škoro teško poražen u duelu sa Tomislavom Tomaševićem, u Škorinom štabu svirala je muzika, ali lica nisu bila vesela.

Prema rezultatima izlaznih anketa Ivica Puljak, kandidat Centra, dobio je 59,19 odsto, a Vice Mihanović iz HDZ-a 40,81 odsto glasova, prenosi Index.hr.

Kandidat za zamenika Ivice Puljka, sada već izvesno novog gradonačelnika Splita, nezavisni Antonio Kuzmanić, dao je izjavu za Novu TV.

„Za nas su ove izlazne ankete odlične. Očekivali smo ovako nešto, ali bih se prvo zahvalio biračima koji su izašli i dali nam poverenje“, rekao je Kuzmanić.

Aktualni zamjenik gradonačelnika Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HŠ) u Rijeci ima 57,84 odsto glasova, a kandidat grupe birača Davor Štimac 42,16 odsto, dođe Hina.

U Osijeku HDZ-ov Ivan Radić ima 63,14 odsto, a nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, koji ima podršku Domovinskog poketa i Mosta, dobio je 36,86 odsto.

U Hrvatskoj je danas održan drugi krug lokalnih izbora, nakon koga će biti jasno ko će u sledeće četiri godine biti gradonačelnici četiri najveća grada, ali i Vukovara, Varaždina, Pule, Siska, Pazina…U drugom krugu glasači su birali 14 župana, gradonačelnika Zagreba (koji ima status županije), 56 gradonačelnika i 87 opštinskih načelnika.

Na drugi krug lokalnih izbora do nedelje poslepodne izašlo je manje birača nego u prvom krugu do istog vremena, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Do nedelje u 16:30 glasalo je 29,18 posto, što je 6,36 odsto manje nego u prvom krugu kada je glasalo 35,54 odsto.

Drugi krug lokalnih izbora održan je u 432 grada i opštine, na gotovo 5.500 biračkih mesta a od tri miliona i 230 hiljada birača s pravom glasa, svoje biračko pravo ove nedelje je iskoristilo njih 875 hiljada..

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare