Foto:EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Lider bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) i potpredsednik Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da ne veruje da će se "među Srbima" naći lider koji će potpisati nezavisnost Kosova, i ocenio da će se, ako se to ipak desi, kako je rekao, "otvoriti apetiti prema BiH i da će se tražiti kompenzacija za Srbe i Srbiju".

Izetbegović je u intervjuu za Radio Sarajevo rekao da Beograd i Republika Srpska treba da se ostave aspiracija da delovima BiH bude kompenzovan eventualni dogovor o Kosovu i Metohiji.

On je ponovio optužbe da je i na KiM i u Bosni i Hercegovini srpska strana i srpska vojska počinila zločine i etnička čišćenja. Prema njegovoj oceni, srpska strana je u Bosni i Hercegovini Dejtonskim sporazumom dobila i previše.

„Sve preko toga bi neumitno vodilo u nove konflikte i scenario koji sigurno ne treba nikome, narocito ne bosanskim Srbima. Genocid ne može i neće biti nagrađen nezavisnošćcu“, rekao je Izetbegović.

On je dodao da Srbi, Hrvati i Bošnjaci u BiH žive zajedno vekovima i da im realno ne mogu biti bliži ljudi sa one strane granice, koje i ne poznaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar