Foto: Happy window/Shutterstock

Za područje Velebita i Biokova u Hrvatskoj izdato je crveno upozorenje što znači da će na Jadranu duvati jaka bura s olujnim udarima, saopštio je Državni hidrometeorološki zavod za ponedeljak.

Biće pretežno sunčano, vetrovito i malo svežije. Povremeno više oblaka uz mogućnost i za vrlo malo kiše uglavnom će biti u gorskim krajevima. Duvaće umeren do jak severni i severoistočni vetar, a na Jadranu jaka bura sa olujnim udarima.

Foto: Shutterstock

Ispod Velebita će biti jaka i vrlo jaka, mestimična olujna bura, posebno ujutro i uveče. Najjači udari vetra duvaće od 65 do 165 kilometara na čas.

Jaka i vrlo jaka, ispod Biokova moguća i olujna bura, posebno ujutru i uveče. Najjači udari vetra od 65 do 150 kilometara na čas.

Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25, na obali i ostrvima između 25 i 29 stepeni Celzijusovih.

Foto: Shutterstock

Zapalio se auto kod Zagreba, na autoputu vozilo u kvaru, udes na Krku

Zbog jakog vetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene na snazi je zabrana saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Na putu između Omišlja i Njivica vozi se otežano, jednim trakom, zbog saobraćajne nesreće.

Zbog saobraćajne nesreće na autoputu A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Bisko i Blato na Cetini u smeru Dubrovnika vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.

Požar na vozilu na autoputu A11 između čvora Buševec i naplatne rampe Mraclin u smeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Vozilo u kvaru je na autoputu A1 Zagreb-Ploče-Karamatići ispred tunela ČELINKA u smeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

Hrvatska Makarska turizam
Makarska plaža Foto:BETAPHOTO/HINA/Jure DIVIC

Početak je nove školske godine, zbog čega će na putevima biti velik broj školaraca. S obzirom na to da su pešaci, posebno deca, najosetljiviji učesnici u saobraćaju, od vozača se očekuje pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola i vrtića, ali i na svim ostalim putevima koji vode prema njima.

Vozači, pridržavajte se saobraćajnih propisa i pravila i poštujte saobraćajne znakove. Pazite na decu koja hodaju uz puteve jer su zaigrana kao da su još na odmoru i nisu usredsređena na saobraćaj. Podsećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 kilometara na sat, poručili su iz HAK-a.

Pročitajte još...

Saobraćaj je pojačan na pojedinim graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom, u oba smera.

U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska.

Ostali trajekti i katamarani plove redovno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar