Ramzan Kadirov Foto:EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK

Adam Delmhanov, poslanik ruske Državne dume i etnički Čečen koji je bliski saveznik čečenskog vođe Ramzana Kadirova, snimio je videporuku upućenu šefu Vagnera Jevgeniju Prigožinu. Delmhanov je preko Telegrama poručio Prigožinu da ublaži svoje izjave o vojsci i Ahmatu.

Inače, šef Vagnera je juče odgovorio na pitanje medija može li bataljon Akhmat uspešno okupirati celokupnu teritoriju samoproglašene Narodne republike Donjeck (DNR). Kazao je da Ahmat možda ima dovoljno moći da zauzme određene lokalitete, ali da će teško okupirati celu DNR, piše Meduza.

„Navedi mesto gde ćemo se videti“

Delimkhanov je u svom odgovoru naglasio da Ahmat „ispunjava ciljeve koje je postavio vrhovni zapovednik“, odnosno Vladimir Putin.

„Naravno, Jevgenij, ti to ne razumeš i ne moraš razumeti. Ako postoji nešto što ne razumeš, možeš stupiti u kontakt bilo kada i navesti mesto gde se možemo naći s tobom i objasniti sve što ne razumeš“, dodao je.

Ramzan Kadirov Foto:Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

Nastavio je da kritikuje Prigožina zbog stvaranja negativnog publiciteta o ruskoj vojsci i njenoj nestašici municije. Istaknuo je da zapovednica Ahmata za razliku od vagnerovaca nikada nisu žalili da im „nešto nedostaje“.

„Dosta s tvojim pričama, sa svom ovom vikom i vrištanjem. Navedi mesto gde ćemo se videti, pa ćemo sva pitanja rešiti licem u lice, kako kaže Ramzan Kadirov. Dosta“, zaključio je Delimhanov.

PROČITAJTE JOŠ:

„Izjavama seje paniku među Rusima“

Predsednik čečenskog parlamenta Magomed Daudov se takođe pridružio ovim kritikama na Prigožinov račun, prenosi Index.hr.

„Ne moraš znati, Jevgenij, o našim mogućnostima i našim ciljevima. To je nešto što zna naše zapovedništvo i vrhovni zapovednik koji određuje te ciljeve, zajedno sa šefom republike, herojem Rusije Ramzanom Kadirovim“, kazao je.

Foto:REUTERS/Oleksandr Ratushniak/Tanjug/AP Photo/Libkos/Sergey Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Dodatno, napao je Prigožina zbog njegovih „svakodnevnih izjava“ koje „seju paniku među ruskim stanovništvom“. Pozvao ga je da pošalje koordinate za mesto na kojem će održati sastanak, „kao što to čine muškarci“.

BONUS VIDEO: Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar