Foto:Screenshot/Instagram/i.m_vino

Izbio je sukob između komšija u ruskom selu Kozino, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako lavica sedi na krovu lokalne kuće i sunča se. Po snimku se da zaključiti da nije bila svesna onih koji su je snimali, prenosi RT.

PROČITAJTE JOŠ:

Na snimku, koji ne izgleda da baš da je zabeležen u predgrađu Moskve, iznenađeni stanovnik susednog imanja tvrdi da je životinja pobegla.

Međutim, vlasnica lavice, koja je rekla da se zove Natalija, ispričala je za Gazeta.ru, da je da komšije nisu naklonjene njenom ljubimcu.

„Posedujemo zoološki vrt. Često blokiramo put kamionom za hranu, a oni se samo žale“, rekla je ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ViNO (@i.m_vino)

„Ovo je kuća u kojoj živi lav“, rekla je Natalija novinarima, insistirajući da životinja „nije pobegla“, prenosi RT.

„Ona sedi na svojoj teritoriji. A komšija je uzeo snimak i objavio ga na društvenom mreži, kao da je lav pobegao. Šta mu je bio cilj“?, pitala se ona.

„Imamo centar za pomoć životinjama u teškim situacijama. Ovaj lav zvanično živi sa nama. Svi dokumenti su u redu, ovde nama zločina i vlasti su obaveštene. Potvrde o vakcinama, dozvole, licence, sve imamo“, dodala je ona.

Natalija je rekla da je ponosna na svoj spasilački centar, a glavna svrha mu je prijem stvorenja koja nisu voljena.

„Više puta smo spasavali životinje. U ovom slučaju, fotograf je izbacio mladunče lava nakon što je obavio fotografisanje, a mi smo je primili“, rekla je ona.

„Ona zvanično živi sa nama – potpisali smo sporazum sa zoološkim vrtom i razmenili dokumenta. Njena majka nije mogla da hrane mladunce, pa smo pomogli zoo vrtu. Dali su nam je kako bismo se pobrinuli za nju“, rekla je Natalija.

Lokalni mediji su izvestili da su spasioci iz ministarstva za vanredne situacije došli kako bi spustili lavicu sa krova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar