Giuseppina Molinari Foto: FooTToo/Shutterstosk; Il Resto del Carlino / Zuma Press / Profimedia

Italijanska policija kaznila je 103-godišnju ženu nakon što ju je zaustavila tokom noćne vožnje automobilom, ali s isteklom vozačkom dozvolom.

Policajci su oko jedan sat ujutru primili dojavu o opasnoj vožnji u centru Bondena, grada od oko 13.000 stanovnika u blizini Ferare na severu zemlje, prenosi Jutarnji list.

Policajci koji su poslati na mesto događaja bili su „jako iznenađeni kada su otkrili koje je godište vozačica“, navodi se u policijskom izveštaju. Đuzepina Molinari, poznata kao Đosa, rođena je 1920. godine. Vozila se u Bondeno kako bi se sastala s prijateljima i verovatno je u mraku izgubila orijentaciju i izgubila se, rekla je policija.

Molinari je vozačka dozvola istekla pre dve godine. U Italiji vozači stariji od 80 godina moraju da prođu lekarski pregled svake dve godine kako bi obnovili svoju vozačku dozvolu. Policija je vremešnu gospođu kaznila i odvela kući.

„Kupit ću sebi Vespu“, rekla je Molinari lokalnim novinama „La Nuova Ferrara“.

Pročitajte još...

U međuvremenu prijatelje planira da posećuje biciklom. Gradonačelnik Ferare, Alan Fabri, pozdravio je njen pristup životu. „Gospođu Đosu bih pre odlikovao nego kaznio“, rekao je.

„Ne događa se često da neko ima takvu unutrašnju snagu. To mi budi nadu za vlastitu starost“, napisao je na Fejsbuku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar