Foto:EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Italija zbog korona virusa proživljava najveću krizu od Drugog svetskog rata, apeluje se na nedisplinovane građane da ne izlaze napolje, da se ne okupljaju. Zato govor predsednika regija Kampanija Vićenca de Luke za poslednjih 24 časa je izazvao salve oduševljenja po društvenim mrežama.

Autor: Andrej Mlakar/Večernje novosti

Po ulasku vojske u ovu regiju i nastavka nedsicipline određenog dela građana, De Luka je održao emotivnu konferenciju za medije na kojoj je posebne minute posvetio onima koji se oglušavaju o naredne Vlade Italije, okupljaju se, proslavljaju…

Zapretio je otvoreno, pred kamerama, karabinjerima sa bacačima plamena?! Praktično je upozorio na otvoreni rat onima koji ne žele da se povinuju pravilima karantinskog ponašanja, pišu Novosti

– Čujem da se planiraju proslave matura u našoj regiji. Budete li to uradili, poslaću vam karabinjere sa bacačima plamena – rekao je silno revoltirani De Luka u javnom govoru koji je prenošen na televiziji.

Ovu izjavu preneli su svi italijanski mediji, naravno ni svetski ne odolevaju.

Najavio je borbu protiv korona virusa jednaku onoj prema ljudima koji se neodgovorno i bahato ponašaju u novonastaloj situaciji sa korona virusom koji svakodnevno odnosi po nekoliko stotina života u Italiji.

Kampanija, poznata inače po velikom animozitetu građana prema severu Italije i prestonici Rimu je pod udarom korone, broj obolelih raste velikom brzinom, a ova južna regija u kojoj su najpoznatiji gradovi Napulj, Avelino, Salerno nema ni približno finansijske ni medicinske mogućnosti, kao bogata Lombardija, što još više plaši čelnike ove regije.